Καστοριά

Η Νάνσυ Χατζή προτείνει: «Η απίστευτη ιστορία του Αϊ Βασίλη»

«Η απίστευτη ιστορία του Αϊ Βασίλη» περιγράφεται με τον καλύτερο τρόπο στο βιβλίο αυτό που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα βιβλίο γεμάτο εκπλήξεις για παιδιά νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού.
Σε κάθε σελίδα υπάρχει και μια ερώτηση σχετικά με τον αγαπημένο Αϊ Βασίλη. Μια ερώτηση που σίγουρα δημιουργείται σε κάθε παιδί για τον πρωταγωνιστή των Χριστουγέννων:
-γιατί του γράφουμε γράμματα;
-γιατί χρειάζεται βοηθούς;
-γιατί η στολή του είναι κόκκινη;
-γιατί χρησιμοποιεί την καμινάδα;
Και πολλές άλλες ερωτήσεις που σίγουρα σας έχουν κάνει τα παιδιά για τον Αϊ Βασίλη. Το πρωτότυπο είναι στο συγκεκριμένο βιβλίο ότι οι απαντήσεις είναι έξυπνες και δίνονται με διασκεδαστικό τρόπο μέσα από φακέλους που κρύβουν χαρτιά, αναδιπλούμενες εικόνες, παραθυράκια κινούμενα και άλλες εκπλήξεις.
Οι απαντήσεις είναι σύντομες και αφοπλιστικές. Το δυνατό σημείο του βιβλίου πέρα από την ευρηματική θεματολογία του και τη χιουμοριστική του διάθεση είναι η εικονογράφηση του Άλαν Μπουαγιέ. Πλούσια χρώματα και ζωντανοί ήρωες που θα δημιουργήσουν πλούσιες εικόνες στη φαντασία των παιδιών. Το σκληρό εξώφυλλο και το σκληρό εσωτερικό χαρτί κάνουν το βιβλίο πραγματικά ανθεκτικό για πολλές πολλές αναγνώσεις. Και με βεβαιότητα θα διαπιστώσετε ότι  είναι ένα από τα βιβλία που τα παιδιά σας θα ανοίξουν ξανά και ξανά.

vivlioparousiasi.gr

 

περισσότερα
Back to top button