ΑθλητικάΕλλάδαΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Ρία Κολλήγα: Η “ήρεμη δύναμη” του Άρη Θεσσαλονίκης

“Θα συνεχίσω να προσφέρω στο άθλημα που κέρδισε κατά κράτος την καρδιά μου, εκτός γηπέδου πλέον, μα πάντα δίπλα μου στην αγαπημένη μου ομάδα”.
Η μέχρι πρότινος αρχηγός της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας και προπονήτρια στις ακαδημίες του Άρη Θ.,Ρία Κολληγα  κρέμασε τα ποδοσφαιρικά της παπούτσια στις 15 Μαΐου 2017. Αναλυτικά,τα οσα έγραψε η ίδια στο προφίλ της στο facebook:
<<Κάποτε ένας αγαπημένος μου άνθρωπος μου είχε πει”Να κυνηγάς τα όνειρα σου,να θυμάσαι όμως πως όλα έχουν αρχή,μέση και τέλος,και πρέπει να ξέρεις πότε έρχεται το τέλος και να έχεις την δύναμη να φύγεις…!!!
Τον άκουσα και σήμερα μετά από 15 ολόκληρα χρόνια,θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ!Μέσα σ’ολη αυτή την διαδρομή αυτού του ταξιδιού γνώρισα πολλούς μα από επιλογή κράτησα λίγους,τους ευχαριστώ όμως όλους μέσα από την καρδιά μου τον κάθε έναν ξεχωριστά,απ’ολους κάτι κέρδισα.Απο σήμερα η ποδοσφαιρική μου πορεία αλλάζει.Θα συνεχίσω να προσφέρω στο άθλημα που κερδισε κατά κράτος την καρδιά μου,εκτός γηπέδου πλέον,μα πάντα δίπλα στην αγαπημένη μου ομαδα>>.
Η Ρία Κολληγα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία,αλλά σε ομάδα πραγματοποίησε τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία 18 ετών. Αυτο συνέβη διότι στη γενέτειρα της,την Καστοριά, δεν υπήρχε κάποιο γυναικείο σωματείο,οπότε η ενασχόληση της με το ποδόσφαιρο περιοριζόταν σε παιχνίδια με γνωστούς και φίλους.Οσο ζούσε στην Καστοριά,το άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε επαγγελματικά ήταν η κωπηλασία, κατ’εξοχην άθλημα στα μέρη της. Εκει είχε αρκετές διακρίσεις πανελληνιες,αλλά και με την Εθνική ομάδα. Οταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, έγινε μέλος στην πρώτη της ποδοσφαιρική ομάδα,από τις πλέον ιστορικές ομάδες στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα,τον ΑΟ Ηλιουπολης (2003-2008)
Την 1η Ιουλίου 2008 που ιδρύθηκε το γυναικείο τμήμα του Άρη Θ.,ανηκει στην οικογένειά “των Κιτρινων”.Πέρασε από όλες τις θέσεις μέσα στο γήπεδο ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της ομάδος.Η φυσική της θέση είναι αμυντικο χαφ και τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε ως στόπερ.
Από την άλλη πλευρά η ίδια θεωρεί το φετινό πρωτάθλημα ως το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών.Φετινοι ομαδικοί στόχοι αποτελούν η νίκη σε κάθε παιχνίδι,κοιτοντας το κάθε ματς ξεχωριστά και με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα.


Τη θεση του γενικού αρχηγού την θεωρούσε σχετικά εύκολη. Τωρα που έχει αναλάβει αυτή τη θέση, αλλάζει γνώμη και την θεωρεί την πιο δύσκολη και κομβική. Εχει συνδυάσει τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις με την ομάδα και γι’αυτό νοιωθει ευλογία. Γιατι θα ήταν πολύ δύσκολο να μην μπορεί να τα συνδυάσει,το ένα για λόγους επιβίωσης και το άλλο από αγάπη.Το καλό είναι ότι πλέον λατρεύει την δουλειά της και ασχολείται με τους τομείς της ζωής της με ιδιαίτερη θέρμη και αγάπη.
Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η Ρία Κολληγα κατά την βράβευση της με τιμητική πλακέτα από το γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου της νεοσύστατης ομάδας της Δόξας Αμπελοκήπων (νυν ΓΠΟ Καστοριάς), στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 1ου Γυναικείου Τουρνουά τον περασμενο Ιουνιο. Αυτη η κίνηση όπως είπε”δείχνει το μέγεθος αναγνώρισης προσφοράς ανθρώπων στον αθλητισμό,αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον,μεράκι και αγάπη που δείχνει η διοίκηση της Δόξας για το μέλλον αυτής της ομάδας.”
Βέβαια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους υπεύθυνους της ομάδας για την αναγνώριση της προσφοράς της και φυσικά αποτελεί μεγάλη τιμή αυτή η βράβευση της!
Τρέφοντας μεγάλη αγάπη για τον “βασιλιά των σπορ”,η Ρία Κολληγα δεν μπορούσε να εγκαταλείψει τα χρώματα του Άρη Θεσσαλονίκης.Πηρε τη μεγάλη απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια της στις 15 Μαϊου 2017,όχι όμως να αποσυρθεί και από τον ρομαντικό αυτό χώρο.Καθοδηγει πλέον τις “Κίτρινες” από το πόστο του Γενικού αρχηγού,μια θέση ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά η Ρία γεννήθηκε στα δύσκολα και κάνει ότι περνά από το χέρι της,ώστε να ανταπεξέλθει πληρως στις απαιτήσεις της.Γνωριζει να μεταδίδει το οικογενειακό κλίμα,τον χαρακτήρα που διέπει την κάθε πρώην συμπαίκτρια της και με την καλή ψυχολογία βγαίνει πάντα νικήτρια εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Γυναικα ικανή για κάθε δυσκολη πρόκληση χωρίς φόβο,αλλά με περισσειο θάρρος και έντονο ψυχικό σθένος, στέκεται πάντα αψογη συμπαραστατρια σε κάθε δύσκολη στιγμή της ομάδας της και γενικότερα σε καθε επίπεδο της ζωής της!!!
Συμβουλεύει πάντα τις μικρότερες ηλικιακιακα παίκτριες,με την εμπειρία και την τόλμη που τη διακρίνει,ενω στα τμήματα υποδομής του Άρη Θ.,αναλαμβάνοντας την προπονητική εποπτεία σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες,μεταδίδει το ευ αγωνίζεσθαι και την ευγενής άμιλλα στα μικρά κοριτσάκια που κι αυτά με τη σειρά τους επιθυμούν να στελεχώσουν τη γυναικεία ομάδα του Άρη στο προσεχές μέλλον.
Έχοντας πλήρη επίγνωση των γνώσεων και των πράξεών της,η αξιόμαχη Ρία Κολληγα συνεχίζει ακάθεκτη το δύσκολο αυτό ταξίδι,αλλά έχοντας τη στήριξη και αντλώντας δύναμη και κουράγιο από τα δικά της αγαπημένα πρόσωπα,δηλώνει πανέτοιμη και αποφασισμένη να ξεπεράσει κάθε “σκόπελο” που τυχόν παρουσιαστουν μπροστά της!!!!
ΥΓ:ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2018 ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ “ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ” ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ!

Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο

 

περισσότερα
Back to top button