Κόσμος

Γιατί πρέπει να νιώθετε τυχεροί που έχετε αδερφή

Την επόμενη φορά που θα νευριάσετε με την αδερφή σας ή που εκείνη θα κάνει κάτι σε εσάς και θα σας νευριάσει, τότε θα πρέπει να φανείτε μεγαλόψυχοι και να την συγχωρήσετε αμέσως.

Και όλα αυτά, γιατί σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημιου De Montfont και του Πανεπιστημίου του Ulster, οι αδερφές μας, μας κάνουν πιο ευτυχισμένους και πιο αισιόδοξους.

Στην μελέτη συμμετείχαν 571 νέοι ηλικίας 17-25 ετών. Μελετώντας τις ζωές τους διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που μεγάλωσαν με αδερφές ήταν πιο πιθανό να είναι ευτυχισμένες.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ψυχολογικά ερωτηματολόγια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την αξιολόγηση μιας σειράς θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας και της θετικής προοπτικής.

Από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε ότι οι αδελφές ενθαρρύνουν τα αδέλφια τους να είναι πιο ανοικτά και επικοινωνιακά για τα συναισθήματά τους, γεγονός που προάγει την καλή ψυχική υγεία, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ο καθηγητής Tony Cassidy, ο οποίος βοήθησε στη διεξαγωγή της μελέτης, δήλωσε:

«Οι αδελφές φαίνεται να ενθαρρύνουν την πιο ανοικτή επικοινωνία και βοηθούν στη συνοχή της οικογένειας. Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα αγόρια. Η συναισθηματική έκφραση αποτελεί θεμελιώδη σημασία για την καλή ψυχολογική υγεία και οι αδελφές το προωθούν αυτό στις οικογένειες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα αγόρια έχουν μια φυσική τάση να μην μιλάνε για πράγματα. Πρόκειται για την συνωμοσία της σιωπής που συνάπτουν. Αντίθετα, τα κορίτσια τείνουν να την σπάσουν αυτή την συνωμοσία.»

Επίσης, ο καθηγητής Cassidy διαπίστωσε μελετώντας τα ευρήματα ότι αυτό ήταν πιο έντονο στις οικογένειες όπου οι γονείς είχαν χωρίσει.

«Νομίζω ότι αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από ανθρώπους που προσφέρουν υποστήριξη σε οικογένειες και παιδιά κατά τη διάρκεια των δυσάρεστων χρόνων. Μπορεί να πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις οικογένειες με πολλά αγόρια» συμπλήρωσε.

Ομοίως, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Brigham Young στην οποία συμμετείχαν 395 οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδί, όσα είχαν αδερφή ήταν πιο ευγενικά.

Σύμφωνα με το ABC News, η επικεφαλής της έρευνας Laura Padilla-Walker δήλωσε:

«Η αδελφική αγάπη από το ένα ή το άλλο φύλο σχετίζονταν με λιγότερη παραβατικότητα και πιο φιλοσοφικές συμπεριφορές όπως μεγαλύτερη ευγένεια και γενναιοδωρία, εθελοντισμό και βοήθεια σε άλλους».

koutipandoras.gr

περισσότερα
Back to top button