Ελλάδα

Λοταρία αποδείξεων: Σήμερα η μεγάλη κλήρωση – 10.000 τυχεροί θα μοιραστούν 10 εκατ. ευρώ

Σήμερα η μεγάλη κλήρωση που θα μοιράσει σε 10.000 άτομα από 1.000 ευρώ – Πώς θα μάθετε αν είστε στους τυχερούς 

– Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις επόμενες κληρώσεις

Σήμερα, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου και παραμονή Χριστουγέννων η μεγάλη λοταρία του υπουργείου Οικονομικών που θα μοιράσει συνολικά δέκα εκατομμύρια ευρώ σε 1.000 τυχερούς.
Η λοταρία που θα πραγματοποιηθεί είναι η δεύτερη κατά σειρά που πραγματοποιείται (η πρώτη διεξήχθη στις 30 Νοεμβρίου), ωστόσο είναι η πρώτη που θα μοιράσει ένα τόσο μεγάλο πόσο!

Υπενθυμίζεται ότι η λοταρία θα γίνει με βάση τις δαπάνες των φορολογούμενων με κάρτες ή άλλες μορφές ηλεκτρονικών πληρωμών από τον Ιανουάριο έως  το Νοέμβριο του 2017. Οι συναλλαγές του Οκτωβρίου είχαν αποτελέσει τη βάση για την πρώτη λοταρία που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Πού θα δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα αναρτηθούν στο TAXISnet, όπου θα έχουν πρόσβαση οι φορολογούμενοι εφόσον εισέλθουν στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και στην ένδειξη «Δημόσιες Κληρώσεις».

Με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXIS που διαθέτουν θα μπορούν να δουν αν περιλαμβάνονται στους 10.000 τυχερούς.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να καταθέσει το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ στους λογαριασμούς των 10.000 τυχερών στις 29 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι η επόμενη δημόσια κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιανουαρίου και θα αφορά τις δαπάνες των φορολογούμενων έως και το μήνα Δεκέμβριο.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι μέσω των δημοσίων κληρώσεων να ενισχύσει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μεταξύ των φορολογούμενων που αποτελούν όπλο στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Πώς θα μάθετε εάν έχετε κερδίσει τα χρήματα

Οι τυχεροί λαχνοί ανά κλήρωση αναρτώνται σε ιστοσελίδα στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr). Σε περίπτωση που κάποιος από τους λαχνούς σας περιλαμβάνεται στους τυχερούς, θα ενημερωθείτε μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό σας στο TAXISnet.

Τα χρήματα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο TΑΧΙSnet.

Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος.

Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι αναπληρωματικοί δικαιούχοι.

Έτσι θα αυξήσετε τις πιθανότητες για να κερδίσετε στην επόμενη κλήρωση

Στην κλήρωση συμμετέχουν μόνο αποδείξεις από συναλλαγές που έχουν γίνει με κάρτες, πιστωτικές ή χρεωστικές ή μέσω web banking.

Από το σύστημα που έχει υιοθετήσει η ΑΑΔΕ υπάρχει ένας και μόνο τρόπος για να αυξήσει κάποιος τις πιθανότητές του να κερδίσει: Να κάνει όλες τις αγορές του με «πλαστικό» χρήμα. Να χρησιμοποιεί, δηλαδή, τις κάρτες του όσο πιο συχνά μπορεί, ακόμη και σε πολύ μικρές αγορές.

Πώς υπολογίζεται ο αριθμός των λαχνών

Οι φορολογούμενοι εισάγοντας τους κωδικούς τους στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων http://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi θα πληροφορηθούν την αξία των συναλλαγών που πραγματοποίησαν με πλαστικό χρήμα κατά των προηγούμενων μηνών, το πλήθος των λαχνών που έχουν συγκεντρώσει καθώς και τους αριθμούς με τους οποίους θα λάβουν μέρος στην κλήρωση.

Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

  • Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών έως 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
  • Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
  • Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
  • Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Αναλυτικό παράδειγμα

Για παράδειγμα για συνολικό άθροισμα συναλλαγών 300 ευρώ, αντιστοιχούν 200 λαχνοί. Οι 100 προκύπτουν από τα πρώτα 100 ευρώ και οι επόμενοι 100 από τα υπόλοιπα 200 ευρώ.

newsbomb.gr

περισσότερα
Back to top button