Καστοριά

Καστοριά: Να απομακρυνθεί εδώ και τώρα η επικίνδυνη σκαλωσιά!

Πρίν από 1,5 μήνα περίπου, το fonikastorias.gr και η «Φωνή», «Στο Ρυθμό…της Πόλης», είχε επισημάνει τον κίνδυνο που εγκυμωνεί για οχήματα και πεζούς, η σκαλωσιά με τις τάβλες στο Ε.ΚΕ.ΔΗ.Κ (πρώην ΚΠΕ), ακριβώς πάνω στην επικίνδυνη στροφή της Υπ. Παπαθανασίου & Γ. Παλαιολόγου.

Είχαμε γράψει τότε, ότι οι όποιες εργασίες, που αφορούν την τοποθέτηση των γραμμάτων της επιγραφής, θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν και η επικίνδυνη σκαλωσιά να απομακρυνθεί.

Η σκαλωσιά όμως παραμένει δυστυχώς μέχρι σήμερα, χωρίς να γίνονται κάποιες εργασίες και σαν να μή φθάνει αυτό, οι υπάλληλοι του Κέντρου, αφήνουν κάποιες φορές τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, δίπλα απ’ αυτή, πάνω στη στροφή αλλά και απέναντι, μαζί με άλλα ιδιωτών, χωρίς να τους ενδιαφέρει, αν δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων (και μάλιστα σε μιά περιοχή με μεγάλη τουριστική κίνηση, ενόψει και εορτών), ενώ μπορούν να τ’ αφήσουν, σε άλλα σημεία, χωρίς να εμποδίζουν την ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Απ’ ότι γνωρίζουμε, ο επαγγλεματίας που ανέλαβε τις εργασίες τοποθέτησης των γραμμάτων της επιγραφής περιμένει με «αγωνία» – γνωρίζοντας το πρόβλημα που δημιουργεί η παραμονή της σκαλωσιάς – την τελική απόφαση του Δήμου μας για την τοποθέτηση της επιγραφής, πλήν όμως, η Δημοτική μας αρχή αδιαφορεί και θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη, αν ο μή γένοιτο, συμβεί κάποιο ατύχημα.

Είναι αδιανόητο να δείχνετε τέτοια αναποφασιστικότητα και αδιαφορία κύριοι.

Οι γιορτές έφθασαν, η πόλη μας θα κατακλυστεί από ξένους επισκέπτες και θα είναι ντροπή, πέρα από την επικινδυνότητά της, να στέκει ακόμη εκεί η σκαλωσιά.

fonikastorias.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button