Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Κότα γεμιστή από τη Μαρία

Αντί για γαλοπούλα, η Μαρία μας προτείνει κοτόπουλο γεμιστό, γίνεται λουκούμι!

Υλικά

2 1/2 -3 κιλά κοτόπουλο μεγάλο
1/4 φλιτσ. τσαγιού λάδι
200 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
7 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
7 βρασμένα κάστανα
1 μήλο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτσ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλιτσ. τσαγιού κονιάκ
1κ.γ κουκουνάρι το περνάς  στο τηγάνι 1-2 γύρους και μετά το ρίχνεις στην γέμιση
1 φέτα μμπαγιάτικοψωμί το κόβεις σε κύβους. το ψήνεις [κρουτόν]Τα εντόσθια της κότας ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καβουρδίζεις τον κιμά με το λάδι και μετά προσθέτεις το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτεις την συκωταριά και ανακατώνεις σε μέτρια φωτιά.
Σβήνεις με το κονιάκ.
Ρίχνεις τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατώνεις 2-3 γύρους και το βάζεις την γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
Πλένεις καλά την κότα και αφού στραγγίσει την αλατοπιπερώνεις μέσα έξω, τη γεμίζεις με τη γέμιση, τη δένεις , ρίχνεις από πάνω λάδι ή βούτυρο και στον φούρνο να ψηθεί 3 ώρες.
Εγώ την ψήνω στην γάστρα (σκεπασμένη) και γίνεται λουκούμι.
Γίνεται πεντανόστιμη.
Αν σας περισσέψει γέμιση, γεμίστε πατάτες ή κυδώνια…

              Καλή σας όρεξη
                                                     και
                                               Χρόνια σας πολλά
                                                       Μαρία

περισσότερα
Back to top button