ΓούναΚαστοριάΠρόσωπα

Ο Καστοριανός πρώην γουνοποιός που έγινε “βασιλιά” του κομπολογιού και είναι πλέον οινοποιός στη Νεμέα (φωτογραφίες – βίντεο)

mar2017

Έφυγε από την Καστοριά με την πρώτη κρίση στον κλάδο της γούνας. Το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, τον έσπρωξε να ασχοληθεί με το εμπόριο κομπολογιών.  Ανοίγοντας το πρώτο του μαγαζί στο Ναύπλιο. Και στη συνέχεια στην Αθήνα που τον καθιέρωσαν σαν τον “βασιλιά” του κομπολογιού στην Ελλάδα.  Από το 2008 ο Χρόνης Ιερόπουλος ασχολείται με την παραγωγή κρασιού στην Νεμέα της Αργολίδας με ιδιόκτητους αμπελώνες και πιστοποιημένο οινοποιείο.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ξεκίνησε η ενασχόληση του Χρόνη Ιερόπουλου με το αμπέλι και την οινοποίηση. Πήγαινε μαζί με τον παππού του στα αμπέλια τους στη θέση «Μύλος», στην Κορομηλιά Καστοριάς. Εκεί στα 700 μέτρα υψόμετρο ο παππούς του εξηγούσε πώς φροντίζουν το αμπέλι, χωρίς μηχανήματα, με μεθόδους που δεν «ενοχλούν» ούτε το αμπέλι, ούτε καν το χώμα.
Λόγω των διαφορετικών του επαγγελματικών υποχρεώσεων ο Χρόνης Ιερόπουλος ταξίδεψε ανά τον κόσμο. Παράλληλα με την βασική του δουλειά αναζητούσε τα καλύτερα κρασιά, επεδίωκε να συναντάει οινοπαραγωγούς και να συζητάει μαζί του, ώστε να γνωρίζει καλύτερα την όλη διαδικασία.
Το 2008 είπε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Συνδυάζοντας τις αρχές του παππού του με προηγμένες μεθόδους καλλιέργειας και οινοποίησης, αποφασίζει να ιδρύσει ένα πρότυπο οινοποιείο και αμπελώνα. Σκοπός του να παράγει μικρές ποσότητες κρασιού, με εξαιρετική ποιότητα, τέτοια που να αναγνωριστεί διεθνώς. Η σύζυγος και οι κόρες του αγκάλιασαν το όνειρο και του συμπαραστέκονται, κάνοντας την όλη προσπάθεια οικογενειακή υπόθεση.

 

Περισσότερα στο kastorianiestia.gr

 

περισσότερα
Back to top button