Καστοριά

Η Νάνσυ Χατζή προτείνει: «Για πάντα Χριστούγεννα»

Μπορούν τα Χριστούγεννα να μείνουν για πάντα!

«Για πάντα Χριστούγεννα» είναι ο τίτλος του βιβλίου της Άννης Θεοχάρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν χιονάνθρωπο.
Ο μικρός χιονάνθρωπος της ιστορίας μένει σε μια διακοσμητική χιονόμπαλα, μια χιονόμπαλα που είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο των παιδιών μιας οικογένειας. Τη νύχτα των Χριστουγέννων όμως όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν μαζί και ο χιονάνθρωπος που κατοικεί στη χιονόμπαλα. Όταν όλα τα παιχνίδια κάνουν και αυτά από μια χριστουγεννιάτικη ευχή, ο χιονάνθρωπος εύχεται να βγει από τη χιονόμπαλα του και να δει τον κόσμο. Η ευχή του πραγματοποιείται και έτσι ο ήρωας της ιστορίας μας καταφέρνει να βγει από τη γυάλα του. Θα καταφέρει να δει τον κόσμο; Τι θα γίνει, όταν συναντήσει τον Άγιο Βασίλη;
Στην ερώτηση που δημιουργεί εύλογα ο τίτλος, αν δηλαδή τα Χριστούγεννα μπορούν να μείνουν για πάντα, απαντά το τέλος της ιστορίας. Μαζί με τη συναρπαστική περιπέτεια του χιονάνθρωπου, τα παιδιά θα ζήσουν και αυτά μια περιπέτεια μέσα από την οποία θα βγει και το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων: η αγάπη. Και αν τελικά καταφέρει ο μικρός χιονάνθρωπος να κρατήσει για πάντα τα Χριστούγεννα, ίσως καταφέρουν να κρατήσουν για πάντα τα Χριστούγεννα στην καρδιά τους και αυτά.

♦ το βιβλίο κυκλοφορεί στη σειρά «Παιδική Βιβλιοθήκη» των εκδόσεων Λιβάνη.

 vivlioparousiasi.gr 

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button