Κόσμος

Βρετανική Επιτροπή Τοξικολογίας: Tα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού λιγότερο βλαβερά από το κάπνισμα

Οι χρήστες προϊόντων με θερμαινόμενο καπνό μειώνουν κατά 50%-90% τις πιθανότητες βλάβης στην υγεία τους σε σχέση με τα παραδοσιακά τσιγάρα, όπως διαπιστώνει η Βρετανική Επιτροπή Τοξικολογίας (COT), ένας ανεξάρτητος φορέας, που παρέχει επιστημονικές γνωμοδοτήσεις στη βρετανική κυβέρνηση.

Η γνωμοδότηση της εν λόγω επιτροπής προς τον κρατικό φορέα δημόσιας υγείας Public Health England (PHE), που ανήκει στο υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, προέκυψε ως αποτέλεσμα της πρώτης ολοκληρωμένης και σε βάθος χρόνου έρευνας για την επίδραση των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού στην υγεία.

Ειδικότερα, η έρευνα εξέτασε τις επιδράσεις στην υγεία από τη χρήση προϊόντων θερμαινόμενου καπνού και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ένα διάστημα 3,5 ετών. Το σημείο που καθιστά την έρευνα αυτή παρότι μικρή σε δείγμα, τόσο καθοριστική για την θετική γνωμάτευση της Επιτροπής Τοξικολογίας είναι το γεγονός, ότι η υπό εξέταση κατηγορία χρηστών δεν περιελάμβανε πρώην καπνιστές τσιγάρων, ώστε να αποκλειστούν άλλες επιδράσεις στην υγεία των χρηστών, πλην αυτών από τη χρήση προϊόντων θερμαινόμενου καπνού και ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Η συνέχεια στο onmed.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button