ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο του ΣΕΓ και της NAFA (σειρά φωτογραφιών)

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών σε συνεργασία με το δημοπρατήριο NAFA διοργάνωσε τριήμερο ενημερωτικό σεμινάριο γούνας για τους 10 φιναλίστ του Διαγωνισμού Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών στην Καστοριά, 12 με 14 Δεκεμβρίου 2017.  Στόχος του σεμιναρίου ήταν να έρθουν σε επαφή οι νέοι σχεδιαστές  με τα ελληνικά προϊόντα γούνας, να ενημερωθούν από τους ειδικούς  και να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το υλικό αυτό ώστε να το χρησιμοποιούν  για τις δημιουργίες τους.

Από τους συνεργάτες του ΣΕΓ ενημερώθηκαν για τον κλάδο της γούνας, τις διάφορες τεχνικές επεξεργασίας και την ποικιλία τρόπων  χρήσης και δημιουργικότητας που προσφέρει το υλικό αυτό, ενώ ο αντιπρόεδρος σχέσεων με τους πελάτες της NAFA κ. Χαράλαμπος Πούλιος τόνισε τη σημασία της ποιότητας των δερμάτων και τις ευκαιρίες που προσφέρει στους σχεδιαστές ο κλάδος της γούνας.

Ειδικότερα, οι κ. Βασίλης Καρδάσης και κ. Ηλίας Ρέββας συζήτησαν εκτενώς με τους σχεδιαστές για τα δικά τους σχέδια και πατρόν δίνοντας συμβουλές και προτάσεις αξιοποίησης του υλικού της γούνας, ενώ ανέλυσαν  και  τη ‘ματιά’ των σχεδιαστών από τους οποίους εμπνεύστηκαν τα σχέδιά τους.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου οι νέοι σχεδιαστές επισκέφτηκαν διάφορες γουνοποιητικές  επιχειρήσεις της περιοχής όπου γνώρισαν τα στάδια επεξεργασίας της πρώτης ύλης καθώς και μεταποίησης του προϊόντος  σε τελικό ένδυμα.  Ιδιαίτερα εντυπωσιάστηκαν με την τέχνη συρραφής των αποκομμάτων γούνας παρομοιάζοντας τα πλέτερ ως «έργα τέχνης» αλλά και την φιλική προς το περιβάλλον επεξεργασία κατεργασίας των δερμάτων.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών με την υποστήριξη της NAFA, έχοντας πίστη στο ταλέντο των νέων ανθρώπων, συνεχίζει να πραγματοποιεί ενέργειες που εμπλουτίζουν τις γνώσεις των μελλοντικών σχεδιαστών για τη γούνα ώστε αυτές να αξιοποιηθούν στη συνέχεια από τους επιχειρηματίες γουνοποιούς.

 

 

περισσότερα
Back to top button