ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η ημερίδα του Επιμελητηρίου Καστοριάς «Επιχειρούμε έξω»

Η δράση «Επιχειρούμε έξω», η οποία αφορά την υποστήριξη διεθνούς προβολής μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Καστοριάς, στο αμφιθέατρο της Ε.ΔΗ.ΚΑ.

Στην εκδήλωση, στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ που είναι ο ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης του προγράμματος, αναφέρθηκαν αναλυτικά στους όρους και στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να συμμετάσχουν οι επιχειρήσεις σε αυτό.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και αφορά επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε εκθέσεις του εξωτερικού. Επιδοτούνται η ενοικίαση του εκθεσιακού χώρου, η κατασκευή του εκθεσιακού χώρου, η μεταφορά εμπορευμάτων τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης, τα έξοδα προσωπικού, εκτυπώσεις κ.α.

Η υποβολή των προτάσεων ξεκινά στις 8 Ιανουαρίου 2018.Οι βασικές προϋποθέσεις για να ενταχθεί στη δράση μία επιχείρηση είναι : να είναι Βιοτεχνική- Μεταποιητική να έχει τουλάχιστον ένα χρόνο λειτουργίας (κλεισμένη χρήση 2016), να παρουσιάζει για τη χρήση έτους 2016 κερδοφορία (θετικό πρόσημο. Τουλάχιστον το 2% των πωλήσεών της να είναι εξαγωγές και να μην είναι προβληματική.

Ε.Ψ.

fonikastorias.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button