ΕλλάδαΚόσμος

Τι θα συμβεί αν δεν πλύνετε ποτέ το τζιν σας;

TZIN_149152256Υπάρχει η θεωρία πως όσο περισσότερο πλένουμε ένα τζιν με ζεστό νερό και απορρυπαντικό τόσο αυτό ξεθωριάζει. Κατά πόσο όμως ισχύει αυτό; Τελικά πρέπει να πλένουμε το τζιν μας ή όχι και αν τελικά δεν το πλένουμε τι θα γίνει;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Levi ‘s, Chip Bergh υποστηρίζει ότι πρέπει να σταματήσουμε να πλένουμε τα τζιν διότι με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε το περιβάλλον και εξοικονομούμε νερό και ενέργεια.

Πόσο υγιεινό όμως είναι κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με τον Bernhard Redl, αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα μοριακής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι κινδυνεύει η υγεία μας αν δεν πλύνουμε το τζιν. Αυτό ισχύει βέβαια όταν το τζιν φοριέται κάτω από κανονικές συνθήκες.

Τα βακτήρια, τα κύτταρα του δέρματος, και ο ιδρώτας μεταφέρονται στο παντελόνι μας από το σώμα μας  αλλά οι «μικροοργανισμοί του δέρματός μςδεν είναι γενικά επικίνδυνοι για την υγείας μας όταν προέρχονται από εμάς τους ίδιους» δήλωσε η Rachel McQueen, καθηγήτρια της ανθρώπινης οικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά.

Σύμφωνα με ένα πείραμα που είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικά χρόνια, κάποιος φορούσε ένα τζιν για 15 μήνες χωρίς να το πλύνει. Όταν στη συνέχεια ελέγχθηκαν τα βακτήρια που είχαν συγκεντρωθεί στο τζιν όλο αυτό το διάστημα, οι ερευνητές διαπίστωσαν με έκπληξη πως υπήρχε η ίδια ποσότητα όπως ένα τζιν που είχε πλυθεί και είχε φορεθεί μόνο 13 φορές.

Αν λοιπόν, δεν είναι βλαβερό για την υγεία μας το να μην πλύνουμε το τζιν μας, τότε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα που δημιουργείται; Η απάντηση είναι η μυρωδιά.

Αν και μια λύση για να μην ξεθωριάζουν τα τζιν και παράλληλα να μην μυρίζουν είναι να μπουν στην ψύξη εντούτοις είναι σαφές πως με αυτό τον τρόπο δεν σκοτώνονται τα βακτήρια, απλά μπαίνουν σε μια λανθάνουσα κατάσταση. Έτσι, θα γίνουν και πάλι ενεργά όταν το τζιν φορεθεί και πάλι.

newmoney.gr

περισσότερα
Back to top button