Ελλάδα

Τηγανιά με πράσα και κεφαλογραβιέρα

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε κύβους μεγέθους μεγάλης μπουκιάς
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2-3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μπούκοβο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε πρώτα λίγο από το ελαιόλαδο και μετά τους κύβους του κρέατος. Ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ροδίσει το κρέας και να απορροφήσει τα υγρά του.
  2. Αλατοπιπερώνετε και μετά προσθέτετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα πράσα και ένα ποτηράκι νερό. Αφού πάρει την πρώτη βράση, πασπαλίζετε με το μπούκοβο, σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί και να μελώσει η σάλτσα του.
  3. Ρίχνετε τους κύβους της κεφαλογραβιέρας, μοιράζοντάς τους ομοιόμορφα στο τηγάνι. Αφήνετε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση και σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει για μερικά λεπτά και το σερβίρετε σκέτο ή συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

Συμβουλή

Κόψτε τις ροδέλες του πράσου πολύ λεπτές και ρίξτε, αν θέλετε, και μερικά μανιτάρια που του πάνε πολύ.

_________

Κρασομεζές πρώτης τάξης απ’ το www.epirus.gr

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button