Καστοριά

Αισιοδοξία στην τοπική αγορά για τις γιορτές (ρεπορτάζ)

Μόνο λίγες ημέρες έμειναν πριν από τα  Χριστούγεννα. Παρά την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα, η όμορφη αυτή γιορτή έρχεται για να αφήσει -έστω και για λίγο- πίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας. Η τοπική αγορά έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά της και είναι έτοιμη να υποδεχθεί το καταναλωτικό κοινό.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν αρχίσει τα έντονα κρύα και ευχή του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς Ευάγγελου Πανταζή είναι να μην επικρατήσει “παγωμάρα” και  εντός των εμπορικών καταστημάτων «Ας ελπίσουμε πως από δω και πέρα, δηλαδή  μέχρι το τέλος της χρονιάς, ότι αγορά θα κινηθεί περισσότερο έντονα,  σε σύγκριση  με τους προηγούμενους μήνες».

Στις 17 Δεκεμβρίου 2017 ξεκίνησε και επίσημα το εορταστικό ωράριο για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τη φετινή χρονιά η παραμονή της Πρωτοχρονιάς – δηλαδή η 31η του Δεκέμβρη-  πέφτει ημέρα Κυριακή, «Έτσι λοιπόν δίνεται η δυνατότητα να λειτουργήσουν και εκείνη την ημέρα τα εμπορικά καταστήματα  της περιοχής. Επίσης όσοι το επιθυμούν μπορούν να  παραμείνουν ανοιχτοί και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου», σχολίασε ο κ. Πανταζής.

Επίσης και την παραμονή των Χριστουγέννων δηλαδή την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά.

«Οι καταστηματάρχες της Καστοριάς περιμένουν αυτές τις γιορτές να αυξηθεί η αγοραστική κίνηση.  Οι δυσκολίες που περνάει η κάθε μικρομεσαία επιχείρηση τα τελευταία χρόνια είναι απίστευτες. Τα βάρη που επωμιζόμαστε είναι και πολλά και  μεγάλα. “Ψάχνουμε” την κάθε ευκαιρία έτσι ώστε οι επιχειρήσεις μας να δουλέψουν καλύτερα και να πάρουν μία βαθιά ανάσα. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως η αγορά θα κινηθεί με πιο έντονους ρυθμούς αυτές τις ημέρες», είπε κλείνοντας ο κ. Πανταζής.

 orizontespress.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button