• Επικοινωνία

m.Φούιτ.gr

  • Πρωτοσέλιδο
  • Καστοριά
  • Δυτική Μακεδονία

    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Ο ΠΑΟΚτζής από Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!

        Ο ΠΑΟΚτζής από την Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Καστοριά

      Χάντμπολ – Β΄Εθνική: Η Καστοριά υποδέχεται τα Ιωάννινα

        ΑΟΑ Καστοριάς – ΑΟ Ιωαννίνων...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Ελλάδα, Καστοριά, τελευταίες ειδήσεις

      Τέσσερις Καστοριανούς αθλητές βράβευσε η Κωπηλατική Ομοσπονδία

      Τέσσερις Καστοριανούς κωπηλάτες που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις βράβευσε χθες η ΕΚΟΦΝΣ σε μια λαμπρή τελετή. Πρόκειται για τους...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Τέλος από τον Παναργειακό ο προπονητής Νίκος Τσακάλης

      Σε συνάντηση της διοίκησης του Παναργειακού με τον προπονητή της ομάδας κ. Τσακάλη Νικόλαο αποφασίστηκε η...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Καστοριά

      Βράβευση της Θ. Εμμανουηλίδου από την Κωπηλατική Ομοσπονδία (φωτο)

      Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία βράβευσε χθες τους...
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Τηγανιά με πράσα και κεφαλογραβιέρα

by user / Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 / Published in Ελλάδα

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε κύβους μεγέθους μεγάλης μπουκιάς
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2-3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μπούκοβο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε πρώτα λίγο από το ελαιόλαδο και μετά τους κύβους του κρέατος. Ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ροδίσει το κρέας και να απορροφήσει τα υγρά του.
  2. Αλατοπιπερώνετε και μετά προσθέτετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα πράσα και ένα ποτηράκι νερό. Αφού πάρει την πρώτη βράση, πασπαλίζετε με το μπούκοβο, σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί και να μελώσει η σάλτσα του.
  3. Ρίχνετε τους κύβους της κεφαλογραβιέρας, μοιράζοντάς τους ομοιόμορφα στο τηγάνι. Αφήνετε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση και σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει για μερικά λεπτά και το σερβίρετε σκέτο ή συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

Συμβουλή

Κόψτε τις ροδέλες του πράσου πολύ λεπτές και ρίξτε, αν θέλετε, και μερικά μανιτάρια που του πάνε πολύ.

_________

Κρασομεζές πρώτης τάξης απ’ το www.epirus.gr

icookgreek.com

  • Tweet
Tagged under: ΣΥΝΤΑΓΗ

About user

What you can read next

Για μια ακόμη θερινή Ολυμπιάδα η φλόγα δε θα περάσει από την Καστοριά (πρόγραμμα – χάρτης)
Το ΣτΕ καλείται να αποφανθεί εάν θα πληρώνουν ή όχι ΕΝΦΙΑ οι Μονές
Eπίδομα για απλήρωτους εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες

© 2015. All rights reserved. Buy Kallyas Theme.

TOP