Ελλάδα

Συμπεράσματα από την επίσκεψη Ερντογάν

Ας κάνουμε ταμείο λοιπόν μετά την επίσκεψη του Ερντογάν:
1. Ο Ερντογάν θέλει να γίνει ο ηγέτης όλων των μουσουλμάνων γιαυτό και η επίσκεψη στην Κομοτηνή. Σιγά το νέο. Η φιέστα του φτωχή και αδέξια!
2. Τα δικά του ΜΜΕ στην Τουρκία μίλησαν για τον “σκληρό ηγέτη” που δεν παραδέχεται τη συνθήκη της Λωζάνης! Αυτό μπορεί για το ακροατήριο του να ήταν χάδι στ αυτιά τους, αλλά για το διεθνές (αυτό που μας ενδιαφέρει) ήταν μεγάλο λάθος γιατί θεωρείται αναξιόπιστος συνομιλητής!
3. Τα δικά μας ΜΜΕ, με πρώτο το ΣΚΑΙ, έδειξαν (για άλλη μια φορά) το αληθινό τους πρόσωπο! Για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, έκαναν πρόχειρη αντεθνική πολιτική, και σύρθηκαν με ευκολία στο λαϊκισμό του παρηκμασμένου Σουλτάνου!
4. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ήρεμο, σαφή και ευγενικό λόγο, ξεκαθάρισε τις εθνικές θέσεις και δεν άφησε αναπάντητα θέματα που είχε βάλει ο Τούρκος πρόεδρος ήδη στην συνέντευξη στον ΣΚΑΙ!
5. Ο Πρωθυπουργός της χώρας στο “ντιμπέιτ” μαζί του, όχι μόνο ξεκαθάρισε τις εθνικές θέσεις, αλλά ταυτόχρονα έκανε τον Σουλτάνο να μη ξέρει τι να απαντήσει! Άνετος και με χιούμορ αναφέρθηκε και στην Αγιά Σοφιά και στην εισβολή της Κύπρου και στην συνθήκη της Λωζάνης!
Πρώτη φορά…. τα εθνικά θέματα μας πήραν το φως που τους αξίζει χωρίς ζεϊμπέκικα και κουμπαριές!

Βασίλης Κατσίκης

περισσότερα
Back to top button