Ελλάδα

Νέο Ιόνιο Πανεπιστήμιο: To πρώτο Πανεπιστήμιο από συγχώνευση ΤΕΙ και ΑΕΙ στην Ελλάδα

Το εγχείρημα ξεκινά από την Περιφέρεια Ιονίου όπου οι ακαδημαϊκές συνθήκες είναι ώριμες αλλά έχουμε σκοπό και θέλουμε παρόμοια εγχειρήματα να επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

(Πληροφορίες του fouit θέλουν και την Περιφερεια μας μέσα στο κάδρο των αλλαγών)

Άμεσα θα ενισχυθεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο το οποίο θα συγχωνευθεί με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το επιπλέον  ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ τόνισε τα εξής:

Α. Θέλω να ανακοινώσω σήμερα την απόφαση για την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Β. Ο σκοπός αυτής της επιλογής είναι η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων.

Γ. Στην Κέρκυρα επίσης προτείνουμε την ίδρυση τμήματος Τουρισμού  ενώ το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα αγκαλιάσει με τις δομές του  όλη την περιφέρεια .

Δ. Το εγχείρημα ξεκινά από την Περιφέρεια Ιονίου όπου οι ακαδημαϊκές συνθήκες είναι ώριμες  αλλά έχουμε σκοπό και θέλουμε παρόμοια εγχειρήματα να επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Ε. Τα κριτήρια στα οποία στηρίχτηκε ο σχεδιασμός αυτός είναι αποκλειστικά συνδεδεμένα με την ακαδημαϊκή βιωσιμότητα των υφιστάμενων εκπαιδευτικών και ερευνητικών δομών  και με τη συμβολή τους στο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιφέρειας.

Z.  Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της διεπιστημονικής συνεργασίας της ενδυνάμωσης των υφιστάμενων δομών και της δημιουργίας νέων πανεπιστημιακών δομών στον ευρύτερο χώρο της περιφέρειας

Επιθυμία μας   και έγνοια μας  είναι , είπε ο πρωθυπουργός, να συζητηθεί τώρα το πόρισμα της Επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων, από όλα τα τμήματα και να οδηγηθούμε σε ένα εκπαιδευτικά και ερευνητικά αναβαθμισμένο τοπίο ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας στα Ιόνια Νησιά.

Οι σχεδιασμοί, τόνισε ο κ. Τσίπρας, έλαβαν σοβαρά υπόψη και το στοιχείο της τοπικότητας

https://www.esos.gr/

περισσότερα
Back to top button