Ελλάδα

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης δικαιώθηκε για τα ‘Ανείπωτα’

Ο γνωστός τραγουδοποιός δικαιώθηκε δια της δικαστικής οδού σχετικά με τη χρήση της γνωστής του επιτυχίας από άλλον τραγουδιστή

Χρήστος Δεμέτης

Ο Δ. Ζερβουδάκης πέτυχε μέσω της δικαστικής οδού την παύση κυκλοφορίας και αναπαραγωγής του τραγουδιού του “Ανείπωτα” από τον Ηλίας Βρεττό.

Συγκεκριμένα, το κομμάτι είχε διασκευαστεί χωρίς την άδειά του Δ. Ζερβουδάκη από τον Ηλία Βρεττό και εν συνεχεία είχε δισκογραφηθεί. “Ανοίγεται ο δρόμος ουσιαστικά και για όσους ομότεχνους υπέστησαν την ανάλογη κακοποίηση, να αναζητήσουν σε σταθερό έδαφος το δίκιο τους, μιας και η απόφαση αυτή πια αποτελεί νομολογία”, σχολίασε ο τραγουδοποιός σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως έγραψε ο ίδιος ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο επίσημο προφίλ του στο Facebook:

“Καλημέρα ! Η δικαίωσή μου ήρθε διά χειρός του δικηγόρου που χειρίστηκε την υπόθεσή μου, κ. Γιάννη Ράλλη Καδαλά. Αγαπητέ Γιάννη συγχαρητήρια για αυτήν την προσωπική σου επιτυχία! Ανοίγεται ο δρόμος ουσιαστικά και για όσους ομότεχνους υπέστησαν την ανάλογη κακοποίηση, να αναζητήσουν σε σταθερό έδαφος το δίκιο τους, μιας και η απόφαση αυτή πια αποτελεί νομολογία! Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, για την ηθική αποκατάσταση της δουλειάς, του ονόματος και της καλλιτεχνικής – δημιουργικής προσπάθειάς μου. Σου εύχομαι ολόψυχα κι άλλες τέτοιες νίκες!

Με εκτίμηση Δ.Ζ

Υ.Γ. Ευχαριστώ επίσης τους: 1) Δημήτρη Οικονομίδη (Πιανίστας-Δάσκαλος Μουσικής), 2) Παναγιώτη Κουτσούρα (Μουσικός), 3) Θανάση Λέλο (Διοργάνωση συναυλιών) 4) Βασίλη Αρδά (Διαφημιστής – εκδότης) για την βοήθεια και την πολύτιμη συμβολή τους.

Τέλος ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Γιώργο Καζαντζή (Συνθέτη)που ΗΡΘΕ και στάθηκε δίπλα μου στο παροιμιώδες δικαστήριο”.

Επίσης ο ίδιος παρέθεσε την ανακοίνωση του δικηγόρου του, στην οποία αναφέρεται συγκεκριμένα το ιστορικό της υπόθεσης:

“Δυνάμει της με αριθμό 1521/2017 απόφασης του Εφετείου Αθηνών και της με αριθμό 260/2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κρίθηκε ότι στο μουσικό άλμπουμ με ερμηνευτή τον κ. Ηλία Βρεττό και με τον τίτλο «άλλος άνθρωπος» που κυκλοφόρησε από την ανώνυμη δισκογραφική εταιρία με το διακριτικό τίτλο «COBALT MUSIC – HELLADISC Α.Ε.» περιλαμβάνεται σε παράνομη διασκευή το μουσικό μου δημιούργημα-τραγούδι με τίτλο «τα ανείπωτα». Επίσης κρίθηκε ότι για την κυκλοφορία του ως άνω τραγουδιού του κ. Ηλία Βρεττού η παραπάνω δισκογραφική εταιρία ζήτησε από την «ΑΕΠΙ» και πέτυχε όλως παρανόμως την άδεια για επανεκτέλεση του μουσικού μου δημιουργήματος-τραγουδιού ενώ γνώριζε ότι επρόκειτο για διασκευή. Ακόμη κρίθηκε ότι από την «ΑΕΠΙ» παρανόμως δεν ζητήθηκε (και φυσικά δεν θα παρεχόταν από εμένα) η απαιτούμενη από τη σύμβασή μου με αυτή συναίνεσή μου για την κυκλοφορία του ως άνω διασκευασμένου τραγουδιού παρά το γεγονός ότι μπορούσε να ελέγξει ώστε να διαπιστώσει ότι το μουσικό δημιούργημα με ερμηνευτή τον κ. Ηλία Βρεττό αποτελεί διασκευή. Επιπλέον κρίθηκε ότι κατά τον τρόπο αυτό η ως άνω δισκογραφική εταιρία εξέδωσε και κυκλοφόρησε παράνομη διασκευή του μουσικού μου δημιουργήματος-τραγουδιού με τίτλο «τα ανείπωτα» προσβάλλοντας παράνομα και υπαίτια το πνευματικό μου δικαίωμα επ’ αυτού και την εν γένει καλλιτεχνική μου υπόσταση. Με τη με αριθμό 1521/2017 απόφασης του Εφετείου Αθηνών η δισκογραφική εταιρία με το διακριτικό τίτλο «COBALT MUSIC – HELLADISC Α.Ε.» μεταξύ άλλων διατάσσεται να παύσει στο παρόν και να παραλείπει στο μέλλον την προσβολή του μουσικού μου δημιουργήματος-τραγουδιού «τα ανείπωτα» και δη υποχρεώνεται να αποσύρει από το εμπόριο και την κυκλοφορία τους ψηφιακούς δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει και περιέχουν την παράνομη διασκευή, όλα τα σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο καθώς και όλο το προωθητικό διαφημιστικό υλικό της διασκευής του ως άνω μουσικού μου έργου και κάθε καταχώρηση σε κάθε μορφή εντύπου (τυπωμένου ή σε ηλεκτρονική μορφή). Επίσης αμφότερες οι αποφάσεις διατάσσουν μεταξύ άλλων και τη δημοσίευση του διατακτικού τους στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Γιάννης Ράλλης – Καδαλάς

Δικηγόρος”

news247.gr

περισσότερα
Back to top button