Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ξεχνιέται η σήραγγα της Κλεισούρας

Θα μειώσει τον χρόνο πρόσβασης Καστοριάς – Πτολεμαΐδας σε 25 λεπτά

Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι τον τελευταίο καιρό τείνει να ξεχασθεί το κεφαλαιώδες ζήτημα κατασκευής της σήραγγας Κλεισούρας, του οποίου η μελέτη είναι έτοιμη εδώ και χρόνια, αλλά παραμένει στα συρτάρια.
Το έργο αυτό θα βγάλει από την απομόνωση την περιοχή της Καστοριάς, θα δώσει ασφάλεια στους διερχόμενους ιδιαίτερα τον χειμώνα και θα φέρει κοντύτερα την Πτολεμαΐδα και το Μποδοσάκειο.
Πρόσφατα ανακίνησε το ζήτημα ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, τονίζοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την επιτακτική ανάγκη διάνοιξης της σήραγγας Κλεισούρας, που θα μειώσει τον χρόνο πρόσβασης Καστοριάς – Πτολεμαΐδας σε 25 λεπτά. Οι δικοί μας φορείς τόσα χρόνια δεν μπόρεσαν να βάλουν το έργο στο κάδρο της ανάπτυξης, αφού διαχρονικά είχαν την αντίδραση της Κοζανιτόστροφης περιφέρειας.
Όταν είναι για την περιοχή μας τους πιάνει η μιζέρια και η τσιγγουνιά, κάτι που βλέπουμε και στον δρόμο – κάθετο άξονα, Φλώρινας – Πτολεμαΐδας. Περιμένουμε να κινηθούν επιτέλους οι τοπικοί Βουλευτές, οι τοπικοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι φορείς και ο Δήμος.

Οι αδιάκριτοι

περισσότερα
Back to top button