Κόσμος

H «Μουλάν» επιστρέφει στους κινηματογράφους- Ποια ηθοποιό διάλεξε η Disney;

Η Liu Yifei θα εμφανιστεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας Μουλάν στο live-action ριμέικ της ομώνυμης ταινίας κινουμένων σχεδίων που ετοιμάζει η Disney.

Η animated ταινία της Disney κυκλοφόρησε το 1998 με μεγάλη επιτυχία.  Η πλοκή λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της , όπου η Φα Μουλάν, κόρη του ηλικιωμένου πολεμιστή Φα Ζου, υποδύεται έναν άντρα για να πάρει την θέση του πατέρα της κατά τη γενική επιστράτευση ώστε να αντιμετωπίσουν την εισβολή των .

Η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε το 2015, ωστόσο η Disney δυσκολεύτηκε να βρει την κατάλληλη πρωταγωνίστρια. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με το ριμέικ του Αλαντίν.

Η ηθοποιός είναι αρκετά δημοφιλής στην Κίνα, ενώ η τελευταία ταινία της, με τίτλο «Once Upon a Time», ήταν μια από τις μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες στο κινέζικο box office το περασμένο καλοκαίρι.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει με σκοπό να ενθαρρύνουν τη Disney να επιλέξει μία πρωταγωνίστρια από την Ασία. Πριν καταλήξει στη συγκεκριμένη ηθοποιό, είχαν περάσει από κάστινγκ περίπου 1000 ακόμα άτομα.

Στη βιομηχανία του Χόλιγουντ έχει γίνει αρκετή κριτική για την επιλογή λευκών ηθοποιών για όλους τους ρόλους. Πρόσφατα, η Σκάρλετ Γιόχανσον πρωταγωνίστησε στο Ghost in the Shell, ταινία για την οποία δεν επιλέχθηκε ηθοποιός από την Ιαπωνία. Το ίδιο έχει συμβεί στο παρελθόν και με άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Έμα Στόουν και η Τίλντα Σουίντον.

Tη σκηνοθεσία υπογράφει η Niki Caro και η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2019. Η απόφαση της εταιρείας να επιλέξει την Λιου Γιφέι έλαβε επαίνους στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ακολουθεί την επιλογή της Beyonce για το ριμέικ του Βασιλιά των Λιονταριών.

Πάντως, η επιλογή της Γιφέι δεν έγινε δεκτή με ανάλογα θετικά σχόλια στην πατρίδα της, στην Κίνα, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι υπήρχαν πολύ καλύτερες Kινέζες υποψήφιες για το ρόλο.

koutipandoras.gr
περισσότερα
Back to top button