ΕλλάδαΠροκηρύξεις

AΣΕΠ -8.845 μόνιμες θέσεις σε δήμους: Πώς θα γίνει η μοριοδότηση

Στο στάδιο της κατάρτισης από το ΑΣΕΠ βρίσκεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις 8.845 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Στόχος τόσο της Ανεξάρτητης Αρχής όσο και τους υπουργείου Εσωτερικών είναι η προκήρυξη να έχει δημοσιοποιηθεί πριν τις γιορτές, ώστε οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων να είναι έτοιμοι έως την 31η Μαρτίου 2018.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν, με τη «μέθοδο ΚΕΑ» να υποβάλλουν αιτήσεις σε όλους του δήμους της χώρας που έχουν συμπεριληφθεί στην προκήρυξη κατά σειρά προτίμησης, η οποία, ανάλογα με την μοριοδότηση τους, θα παίζει ρόλο και σε ποιον δήμο τελικά θα προσληφθούν στο πρότυπο του μηχανογραφικού των Γενικών Εξετάσεων. Μοναδικός περιορισμός είναι ότι πρέπει στην αίτηση τους, να ενδιαφέρονται για θέση που υπάγεται στην ίδια κατηγορία εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr και του ένθετου «Καριέρα και Εργασία» της ΕΦΣΥΝ που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα, η μοριοδότηση για την πρόσληψη του νέου προσωπικού θα βασίζεται αφενός στο άρθρο 24 του Ν. 4479/2017 και αφετέρου στο άρθρο 18 του ιδρυτικού νόμου, 2190/1994 του ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα:

Μόρια από προϋπηρεσία

Αναλυτικά για όσους έχουν προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση σε δήμο, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 4479/2017 ως προς το σύνολο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού που πραγματοποιούνται με την ειδική διαδικασία, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, η οποία προβλέπεται στην περίπτωση Β’ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (Α’ 28), εφόσον έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας ΟΤΑ ή νομικών προσώπων αυτών, βαθμολογείται με δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες.

Έτσι ένας υποψήφιος που ήταν είτε «παρατασιούχος» είτε εργαζόμενος στην καθαριότητα δήμου παλιότερα, για διάστημα δύο ετών, έχει προβάδισμα 408 μορίων, έναντι άλλων συνυποψηφίων του.

Μοριοδότηση από άλλες πηγές

Ωστόσο σύμφωνα με το νόμο 2190/1994, βάσει του οποίου διενεργούνται και οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ, πέρα από την προϋπηρεσία, θα μοριοδοτηθούν μεταξύ άλλων:

-Ο αριθμός των ανήλικων τέκνων που έχει ο υποψήφιος.

-Ο χρόνος ανεργίας.

Αναλυτικά η μοριοδότηση με σχετικούς πίνακες στο ένθετο «Καριέρα και Εργασία» της ΕΦΣΥΝ που που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα.

aftodioikisi.gr

περισσότερα
Back to top button