ΕκδηλώσειςΚαστοριά

“Εγώ, ο Ερλ και το κορίτσι που πεθαίνει ” στην Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς (βίντεο)

Ο Γκρεγκ είναι ένας μοναχικός έφηβος που έχει σαν χόμπι τη δημιουργία ερασιτεχνικών μίνι ταινιών με συνεργάτη τον μοναδικό του φίλο, τον Ερλ. Μια μέρα η μητέρα του τον υποχρεώνει να πάει να κάνει παρέα σε μια συμμαθήτριά του στην οποία μόλις διαγνώστηκε λευχαιμία. Κι έτσι ξεκινά η “καταδικασμένη” τους, όπως την αποκαλεί, φιλία.

Εγώ, ο Ερλ και το κορίτσι που πεθαίνει (2015)

Me and Earl and the Dying Girl

του Αλφόνσο Γκόμεζ-Ρεχόν
με τους Τόμας Μαν, Ερ Τζέι Σάιλερ, Ολίβια Κουκ

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Σάντανς, Βραβείο Κοινού στο Θεσσαλονίκης, 14 ακόμη βραβεία και 29 υπψηφιότητες.
Ο σκηνοθέτης Αλφόνσο Γκόμεζ-Ρεχόν αισθάνθηκε πολύ κοντά στην ψυχολογία του πρωταγωνιστή, όταν έχασε τον πατέρα του:

«Είδα πολλά πράγματα του χαρακτήρα μου στον Γκρεγκ. Όταν χάνεις έναν γονιό, και είναι μια σχέση στην οποία εσύ είσαι πάντα το παιδί, τότε δεν έχεις πραγματικά τα εργαλεία να καταλάβεις τι έχει συμβεί. Η ταινία μου τα πρόσφερε και ήταν ένα όμορφο δώρο. Όπως ο Γκρεγκ, προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια μου. Το κάνω γιορτάζοντας τα νιάτα και τον κινηματογράφο».

Η ταινία που συνδυάζει το δράμα με την κωμωδία στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζέσι Άντριους. Παρότι έχει να κάνει με την αρρώστια και τον θάνατο, ο κινηματογραφιστής ελπίζει ότι οι θεατές θα απολαύσουν τους διασκεδαστικούς διαλόγους και την σπιρτάδα των ηθοποιών:

«Υπάρχει ένα ρητό: μερικές φορές οι πιο προσωπικές ταινίες γίνονται οι πιο παγκόσμιες. Εάν έχετε περάσει κάτι παρόμοιο, τότε θα βρείτε ανακούφιση στην ταινία και θα αισθανθείτε ότι δεν είστε μόνοι. Ήθελα να φερθώ με σεβασμό στους θεατές και μην εκμαιεύσω με το ζόρι τα συναισθήματά τους. Ήθελα να τους δώσω μια ευκαιρία, μέχρι το τέλος της ταινίας, να κάνουν το δικό τους προσωπικό ταξίδι».

myfilm.gr

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button