Ελλάδα

Η «Ονειρούπολη» της Δράμας ανοίγει τις πύλες της

Η «Ονειρούπολη» της Δράμας ανοίγει τις πύλες σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 και για έναν ολόκληρο μήνα. Στη φετινή τελετή έναρξης, στη μεγάλη σκηνή του κεντρικού πάρκου, ο μεγάλος Έλληνας παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς θα προσκαλέσει τα παιδιά για ακόμη ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι που θα ταξιδέψει τη φαντασία σε κόσμους μαγικούς.

Για 14η χρονιά η πόλη της Δράμας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας. Τους προσκαλεί στην «Ονειρούπολη, τη μία και μοναδική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων», όπου έχει το σπίτι του ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών, ο Άγιος Βασίλης. Ο Δήμος Δράμας και το σύνολο των τοπικών φορέων της πόλης και της ακριτικής Περιφερειακής Ενότητας προσκαλεί τους επισκέπτες σε έναν μαγευτικό κόσμο, γεμάτο εκπλήξεις και πολλές δωρεάν δράσεις για παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για όλους όσοι θέλουν να κρατήσουν πάντα ζωντανή τη μαγεία των παραμυθιών, τη θαλπωρή, τη ζεστή φιλοξενία, κυρίως, όμως, την πίστη ότι οι άνθρωποι χρειάζονται πάντα λίγη από τη χρυσόσκονη των παραμυθιών και να μοιραστούν όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα.

«Καθημερινά, θα προσφέρονται εκατοντάδες διαφορετικές δωρεάν δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια. Παιδιά και όσοι νιώθουν νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να παίξουν, να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους, να ζωγραφίσουν, να διδαχθούν, να ανταμώσουν με τους χριστουγεννιάτικους ήρωες και πρωταγωνιστές των παραμυθιών, να μαγειρέψουν, να συμβάλλουν στο έργο φορέων και συλλόγων. Με λίγα λόγια να ζήσουν εμπειρίες και να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές σε αυτό το μοναδικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι» όπως ανέφρε ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, στο ΑΠΕ ΜΠΕ και στον Β. Λωλίδη.

Στις φετινές δράσεις της Ονειρούπολης περιλαμβάνονται το νέο σπίτι του Άι Βασίλη, το ζαχαροπλαστείο των ξωτικών, η σχολή χριστουγεννιάτικης μαγείας, τα playmobil με ιππότες και πριγκίπισσες, το ταχυδρομικό εργαστήρι, το σπιτάκι του παραμυθιού με αφιέρωμα στον μεγάλο παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά, το παγωμένο εργαστήρι πειραμάτων, το εργαστήρι χαμόγελου, το εργαστήρι της φύσης, το δάσος των ευχών και της ελπίδας, το ταξίδι στην εποχή των παγετώνων, το fun park της Ονειρούπολης.

Μέσα στις πολλές εκπλήξεις της Ονειρούπολης είναι και η εκδήλωση με τον Ευγένιο Τριβιζά, ο οποίος την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου θα μιλήσει με τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, θα υπογράψει αυτόγραφα και τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα συγκεντρωθούν αποκλειστικά για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι επισκέπτες της Ονειρούπολης θα απολαύσουν συναυλίες από αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως ο Κωνσταντίνος Κουφός, ο Γιώργος Τσαλίκης, οι Les au revoir, οι Vegas, ο Bo (Μπο), ο Μύρωνας Στρατής με τη Μαλού και οι Rec. Η είσοδος στην Ονειρούπολη είναι ελεύθερη.

ΑΠΕ
περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button