Καστοριά

Οι προτεραιότητες του Χ. Καραταγλίδη

Η επιχειρηματική εκπαίδευση μέχρι και το mentoring, η δημιουργία περαιτέρω συνθηκών εξωστρέφειας για την γούνα και με την πιστοποίηση της αλλά η ανάπτυξη του τουρισμού μέσα από στοχευμένες δράσεις και συνεργασίες και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκονται μεταξύ των προτεραιοτήτων του νυν Προέδρου και εκ νέου μοναδικού υποψηφίου για το ΕΒΕ Καστοριάς Χαράλαμπου Καραταγλίδη που μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης. Τόνισε επίσης πως χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα με την ανάπτυξη των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Καραταγλίδης σημείωσε πως οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να σταθεροποιήσουν την οικονομική τους κατάσταση και εκείνο που χρειάζεται είναι ένας σωστός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με τις εξαγωγές να καταλαμβάνουν ένα σημαντικό ρόλο με προϊόντα όμως που δεν θα διοχετεύονται μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό.

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω» ο κ. Καραταγλίδης έκανε λόγο για ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο είναι απαλλαγμένο από τις προϋποθέσεις των προηγούμενων προγραμμάτων και επιδοτεί την συμμετοχή των επιχειρήσεων σε εκθέσεις του εξωτερικού κατά 50%.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

ert.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button