ΑγροτικάΚαστοριάΝεστόριο

Επερώτηση του Δημήτρη Σαββόπουλου για το Φράγμα Νεστορίου

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος κατάθεσε επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη με θέμα: “Φράγμα Νεστορίου –Μελέτη αρδευτικού”

 Σας διαβιβάζω την επερώτηση μου, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 και 3 του Κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρο Καρυπίδη και παρακαλώ όπως συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θέμα: <<Φράγμα Νεστορίου –Μελέτη αρδευτικού>>.

 κ. Περιφερειάρχη

Εδώ και αρκετές μέρες  έχουν σταματήσει πάλι οι εργασίες του Φράγματος του Νεστορίου και υπάρχει η πληροφόρηση ότι έγινε εκ νέου αίτηση για λύση της σύμβασης του έργου από πλευράς αναδόχου.

Η διαδικασία της αξιολόγησης του  διαγωνισμού της  Μελέτης του αρδευτικού του φράγματος του Νεστορίου  4.480.0000 ευρώ  που δημοπρατήθηκε  στις 14 Ιανουαρίου του 2014 δεν συνεχίζεται από την επιτροπή διαγωνισμού παρά  τις υποσχέσεις του Υπουργείου ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Είναι εύλογο λοιπόν να υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους πολίτες της Καστοριάς  για το πλέον αναπτυξιακό έργο της που στην τελική του φάση θα αρδεύει 72.000 στρέμματα .

Σε ποιές ενέργειες έχετε πρόθεση να προβείτε και τι πρωτοβουλίες έχετε σκοπό να αναλάβετε  ως Περιφερειακή αρχή, προκειμένου να βρεθεί λύση και να ξεμπλοκάρει τόσο η διαδικασία της κατασκευής του φράγματος όσο και να ολοκληρωθεί  η αξιολόγηση της μελέτης του αρδευτικού;

Σαββόπουλος Δημήτριος

Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς

 

 

περισσότερα
Back to top button