Κόσμος

Σήμερα: Ο σταρ του σινεμά να θέλει να αλλάξει μια χώρα (βίντεο)

Η προσπάθεια του σούπερ σταρ του Μπόλιγουντ, Αμίρ Καν να αλλάξει τον τρόπο που οι άνδρες αντιμετωπίζουν τις γυναίκες στην Ινδία

Τo ντοκιμαντέρ «The Snake Charmer» ακολουθεί τον σούπερ σταρ του Μπόλιγουντ, Αμίρ Καν (Aamir Khan), στην προσπάθειά του να αλλάξει τον τρόπο που οι άνδρες αντιμετωπίζουν τις γυναίκες στην Ινδία.

Έως σήμερα, ο Καν πρωταγωνιστούσε σε ρόλους σκληρών ανδρών και ήταν μέρος μιας τεράστιας κινηματογραφικής βιομηχανίας που κατηγορείται ότι ενθαρρύνει τη σεξουαλική βία.

Ένα οδοιπορικό από τα λαμπερά παρασκήνια του Μπόλιγουντ, με συνεντεύξεις διάσημων ηθοποιών, σκηνοθετών, σεναριογράφων και παραγωγών, έως τις παραγκουπόλεις της Βομβάης, που μας αποκαλύπτει τα αίτια της βίας κατά των γυναικών στην Ινδία και την προσπάθεια ενός ηθοποιού να αλλάξει τη νοοτροπία της χώρας του.

Το «The Snake Charmer» προβλήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2017, αποσπώντας το «Βραβείο Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης».

Το ντοκιμαντέρ, υποψήφιο στα ευρωπαϊκά βραβεία Prix Europa στην κατηγορία TV Documentary, είναι μια διεθνής συμπαραγωγή της Forest Troop και της Anemon Productions, με τη συμμετοχή των τηλεοπτικών δικτύων Al Jazeera International, ΕΡΤ (Ελλάδα), SVT (Σουηδία), YLE (Φινλανδία), DR (Δανία), ΡΙΚ (Κύπρος), καθώς και με την υποστήριξη του MEDIA Programme της Ε.Ε. (Development & TV Programming).

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/11 στην ΕΡΤ2 στις 21:40

Παραγωγή: Ελλάδας-Κύπρου
Σκηνοθεσία: Νίνα Μαρία Πασχαλίδου
Σενάριο: Νίνα Μαρία Πασχαλίδου
Παραγωγοί: Ρέα Αποστολίδη – Γιούρι Αβέρωφ – Νίνα Μαρία Πασχαλίδου
Executive Producer: Flora Gregory
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μιχάλης Αριστομενόπουλος
Μοντάζ: Θοδωρής Αρμάος
Πρωτότυπη μουσική: Tiago Benzinho, Σπύρος & Μιχάλης Μοσχούτης
Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Χριστοδούλου

The Snake Charmer (trailer) from Anemon on Vimeo.

περισσότερα
Back to top button