ΑγροτικάΚαστοριά

ΚΕΚ Καστοριάς: Εξετάσεις πιστοποίησης αγροτών στην ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων

Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θεσπίζεται σύστημα εκπαίδευσης και πιστοποίησης αγροτών στην «Ορθολογική χρήση γεωργικών  φαρμάκων», στόχος του οποίου είναι η προστασία της υγείας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Από την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης προκύπτει η υποχρέωση των αγροτών να  πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους  σε θέματα ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων καθώς η προμήθεια αυτών των σκευασμάτων μπορεί να γίνεται μόνο από κατόχους αυτής της πιστοποίησης.

Ο Δήμος Καστοριάς και ειδικότερα η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς μέσω του πιστοποιημένου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης που διαθέτει, θέλοντας να συμβάλλει αφενός στην επίτευξη των στόχων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης αφετέρου  στην υποστήριξη των αγροτών της περιοχής, ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσει  ως εξεταστικό κέντρο παρέχοντας την δυνατότητα στους αγρότες να συμμετάσχουν στις υποχρεωτικές από το Νόμο εξετάσεις πιστοποίησης.

Το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης ανέρχεται στο ποσό των 10,00€ ενώ επίσης ο υποψήφιος θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 25,00€ προς το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από το Κ.Ε.Κ. του Δήμου Καστοριάς καθημερινά από τις 8:30 έως τις 15:00 στο τηλέφωνο 2467025388 .

Για το Κ.Ε.Κ.

της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς

Μέλλιος Παναγιώτης

Διευθυντής

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button