Καστοριά

Με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, διαδικτυακές δωρεές για την “Ηλιαχτίδα Ζωής” του “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί”

Οι συνέπειες της πολυετούς οικονομικής κρίσης και οι συνθήκες λιτότητας αγγίζουν έντονα κάθε τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και ιδίως τα παιδιά. Ουσιαστικά, μισό εκατομμύριο παιδιά στη χώρα μας ζουν σε φτωχές οικογένειες, ενώ ένα στα δυο βρίσκεται σε συνθήκες στέρησης. Η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, ως πρωταθλήτρια της ανεργίας, ειδικά των νέων ανθρώπων σε ποσοστό 70%, βιώνει καθημερινά, με πολύ σκληρό τρόπο, έντονη ανασφάλεια και αβεβαιότητα, ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της κρίσης.

Το “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” στηρίζει την περιφερειακή ενότητα Καστοριάς από το 2014, μέσω του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, προσφέροντας σε καθημερινή βάση υπηρεσίες με σκοπό την ικανοποίηση βασικών αναγκών (π.χ. τρόφιμα, ρούχα, σχολικά είδη, ψυχοκοινωνική και μαθησιακή υποστήριξη, καθώς και δημιουργική απασχόληση παιδιών).

Η δράση Ηλιαχτίδα Ζωής – Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής αποτελεί το νέο πρόγραμμα του “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” που απευθύνεται σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά. Στόχος του είναι η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας, ώστε κάθε οικογένεια να παραμείνει ενεργή στο κοινωνικό της περιβάλλον, διατηρώντας την αξιοπρέπεια και την αυτονομία της.

Το act4Greece αγκαλιάζει τη δράση Ηλιαχτίδα Ζωής, από 12.10.2017 έως 12.4.2018, με σκοπό τη συγκέντρωση ποσού €32.000, για να καλυφθούν οι δαπάνες ενοικίασης χώρου, μισθοδοσίας προσωπικού, αγοράς διατακτικών σίτισης, διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, κλπ.

Δωρεές μπορούν να πραγματοποιηθούν και με απ’ ευθείας κατάθεση στο Δίκτυο Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας ή με αποστολή εμβάσματος μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων internet, phone και mobile banking στο Λογαριασμό με αριθ. 080/005933-12 (ΙΒΑΝ: GR1401100800000008000593312 / BIC: ETHNGRAA).

Κάθε προσφορά μέσω του act4Greece αποτελεί δωρεά. Με βάση το αποδεικτικό κατάθεσης στο πρόγραμμα act4Greece, τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα εκπίπτουν τις δωρεές αυτές από τα ακαθάριστα έσοδά τους, εφόσον τις εντάξουν στην υλοποίηση δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της επιχείρησής τους, υπό την προϋπόθεση της εγγραφής των δαπανών αυτών στα βιβλία τους την περίοδο που πραγματοποιούνται (αρ. 22 και 23 του ΚΦΕ & ΠΟΛ1113/2015). Για κατοίκους εξωτερικού, ισχύει η νομοθεσία της φορολογικής κατοικίας τους. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.act4greece.gr/faq/

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΔΩ

 

 

 

περισσότερα
Back to top button