Καστοριά

Το ευχαριστώ και το ρεπορτάζ της Γωγώς Αντζολετάκη για την εκδήλωση παρουσίασης του νέου της βιβλίου (φωτογραφίες)

 

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου βρέθηκα στην πανέμορφη Καστοριά για να παρουσιάσουμε “Το Ζ της Ζωής” και να συζητήσουμε το οξύτατο πρόβλημα της ενδο-οικογενειακής βίας, σε μια εκδήλωση που οργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο) Κοζάνης σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου Καστοριάς.

Ένα βιβλίο σχετικό με την κακοποίηση της γυναίκας.. που έχει βοηθήσει πολλές γυναίκες μέχρι σήμερα… και που μου δίνει συνεχώς την ευκαιρία να έρχομαι σε επαφή με υπέροχους , ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, που διαθέτουν ευήκοα ώτα σε κοινωνικά προβλήματα.

Μια ακόμα σημαντική βραδιά… Μια εκδήλωση που εμπλούτισε τις γνώσεις μας γύρω από την κακοποίηση της γυναίκας στην ελληνική επαρχία.. και ευαισθητοποίησε έτι περισσότερο τις γυναίκες που την παρακολούθησαν.

Στην υπέροχη και με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Καστοριάς, είχαμε τη χαρά να ακούσουμε τον ψυχολόγο (και υπ. Διδάκτορα Ιατρικής) Βασίλη Κιοσσέ.. και την κοινωνιολόγο Δήμητρα να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση σχετικά με την ενδο-οικογενειακή βία… αλλά και την εμπειρία τους επί του θέματος, μια που και οι δυό συνεργάζονται με το κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου…. ενώ αποσπάσματα από το Ζ ΤΗΣ ΖΩΗΣ διάβασαν με ιδιαίτερη ευαισθησία οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Μαρία Μουστάκα Μαρία Μουστάκα και Μαρία Μπατάνη.

Ο Βασίλης Κιοσσές (εξαίρετος στις τοποθετήσεις του) ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ όλους τους μύθους-δικαιολογίες που αφορούν στην βιαιότητα που βγάζει ένας άντρας μέσα στην οικογένεια… ενώ η Δήμητρα Σταύρακα δημιούργησε αίσθηση καταθέτοντας ότι : “Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Καστοριάς προσέρχονται για βοήθεια περίπου 30 γυναίκες το χρόνο”… (ΣΗΜ. Προσέρχονται για βοήθεια !… Που σημαίνει πως ο αριθμός των κακοποιημένων γυναικών είναι πολύ μεγαλύτερος).Σταύρακαδηπεθε

Με την ευκαιρία της σημαντικότατης αυτής εκδήλωσης (που στην πραγματικότητα ήταν μια μικρή ημερίδα) έγινε και η αποτίμηση του Συμβουλευτικού κέντρου Γυναικών που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια στην Καστοριά.

Τέλος η Μαρία Μπατάνη μίλησε ειδικά για ΤΟ Ζ ΤΗΣ ΖΩΗΣ αναφέροντας μεταξύ άλλων :
“Αν κάποιος ανάμεσά μας έχει νιώσει ποτέ πως υψώνονται μπροστά του τείχη δυσθεώρητα. Αν έχει νιώσει πως δεν μπορεί να παλέψει άλλο και είναι έτοιμος να παραδοθεί. Αν κάποιος φοβήθηκε ότι δεν θα μπορέσει να κερδίσει αυτό που ποθεί… πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσει ΤΟ Ζ ΤΗΣ ΖΩΗΣ”.

Μαζί μας και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Καστοριάς Χρήστος Δαμιανού, που χαιρέτισε με ικανοποίηση αυτή την εκδήλωση.

Σας ευχαριστώ πολύ ΟΛΟΥΣ για ΟΛΑ. Ευχαριστώ για τη ζεστή φιλοξενία… εύχομαι σύντομα να ξανανταμωθούμε… και σίγουρα είναι εξαιρετικά ευοίωνο που η Βόρειος Ελλάδα μας αντιμετωπίζει με τόση ευαισθησία (με τις δομές της και με κατηρτισμένους επιστήμονες) το οξύτατο πρόβλημα της ενδο-οικογενειακής βίας.

Γωγώ Ατζολετάκη

 

 

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button