Ελλάδα

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

Με αιτήματα, την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, καμία απόλυση επικουρικού γιατρού και κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας τους, όπως αναφέρουν, προχωρούν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 στις 23/11 και συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας στις 12:00. Οι γιατροί απαιτούν επίσης μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

Η ΕΙΝΑΠ εξαγγέλλει κι αυτή, στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, ώρα 11.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ. καθώς και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.00 μ.μ. Ζητά την άμεση πληρωμή δεδουλευμένων των επικουρικών γιατρών και να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός. Μετά την κινητοποίηση θα ακολουθήσει συνέλευση επικουρικών γιατρών στις 3.00 μ.μ στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ.

Απεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)  σήμερα 23 Νοεμβρίου κατά των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα μέλη της σε τετράωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 μ.μ. και σε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:00 το μεσημέρι. Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού που απασχολείται με ελαστικές μορφές εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

ΑΠΕ

περισσότερα
Back to top button