Κόσμος

Ιαπωνία: Ένας μακρινός παράδεισος μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο

Ιαπωνία είναι η χώρα των αντιθέσεων, όπου το παρελθόν συναντά το μέλλον και το παραδοσιακό το μοντέρνο.

Τα αξιοθέατα που άξιζε να επισκεφτεί ένας ταξιδιώτης είναι πάρα πολλά. Πάρκα, κήποι με ξεχωριστά λουλούδια, ναοί, παραδοσιακές συνοικίες που σε μεταφέρουν σε άλλες εποχή, γραφικά χωριά, λίμνες και πολλές κερασιές, συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτης ομορφιάς.

Τα περισσότερα από αυτά είναι ορεινά και ηφαιστειακά· για παράδειγμα η ψηλότερη κορυφή της Ιαπωνίας το όρος Φούτζι, είναι ηφαίστειο. Η μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας και εκ των πραγμάτων πρωτεύουσα είναι το Τόκιο, το οποίο μαζί με τη μητροπολιτική περιοχή έχει περισσότερους από 30 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι τέχνες και ο πολιτισμός της Ιαπωνίας έχουν βαθύτατα επηρεαστεί από τις πρώιμες επαφές των Ιαπώνων με την Κίνα, είτε άμεσα είτε μέσω της Κορέας. Η επίδραση της Κίνας εύκολα ανιχνεύεται τόσο στη λογοτεχνία, όσο και στις καλές τέχνες και τη μουσική της Ιαπωνίας.

Αργότερα, κατά το 19ο αιώνα, η επαφή με το δυτικό πολιτισμό, αναγκάζοντας τους Ιάπωνες καλλιτέχνες να πάρουν θέση απέναντί του, γονιμοποίησε νέες δυνάμεις της ιαπωνικής κουλτούρας. Με αυτές τις επιρροές και αυτά τα δεδομένα, οι Ιάπωνες παρήγαγαν έναν αξιοθαύμαστο πολιτισμό, διακρινόμενοι για το λεπτό τους λυρισμό και την ικανότητά τους να δέχονται και να αφομοιώνουν τα ξένα στοιχεία.

Η τελετή  του τσαγιού, η τέχνη Ικεμπάνα, τα οριγκάμι, η θεατρική τέχνη Καμπούκι, τα αριστουργήματα ΝΟ και Κουογκέν, οι βραβευμένα με Νόμπελ λογοτεχνικοί θησαυροί, είναι μερικές πινελιές πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Ένα εκπληκτικό βίντεο του National Geographic, από τον Seongbin Kang μας μεταφέρει στην όμορφη Ιαπωνία.

περισσότερα
Back to top button