Καστοριά

Αυτή δε μπορεί να είναι η πατρίδα μας (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Ο καλύτερος εορτασμός στο πολυτεχνείο θα ήταν η συμπαράσταση όλων των νέων παιδιών στις πληγείσες περιοχές. Αντί για τα γνωστά και χιλιοειπωμένα να έβαζαν ρούχα δουλειάς και να ανακούφιζαν ανήμπορους ανθρώπους.
Σύλλογοι, ομάδες, οργανώσεις κόμματα ,να γίνουν εθελοντές για να βοηθήσουν τους πληγέντες. Όχι απλά ευχές και συμβουλές. Χόρτασαν από λόγια και ευχές. Χέρια για σκούπισμα χρειάζονται. Ίσως κάνω λάθος (μακάρι να μην είναι έτσι) και δεν πληροφορήθηκα σωστά. Αλλά δεν βλέπω κινητοποίηση.
Τι διάολο κάνουν; Τέσσερα εκατομμύρια και βάλε είναι στην Αθήνα! Κάποιοι έφταναν ως την Παλαιστίνη για αλληλεγγύη εδώ δεν μπορούν να πάνε δύο βήματα. Με τα πόδια έφταναν ειδικά αυτοί που κάνουν πορείες για ψύλλου πήδημα! Και υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και πιθανώς νεκροί! Αλλά οι φωτιές στην Αθήνα η είσοδος με το έτσι θέλω στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ήταν προγραμματισμένες! Δεν μπορούσαν να αναβληθούν;
Αυτή δεν μπορεί να είναι η πατρίδα μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την σαπίλα να προχωρήσεις περαιτέρω! Δεν μπορεί να κλαίμε μόνο στα συντρίμμια και να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον.

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button