Ελλάδα

Κανελόνια με σπανάκι, κοτόπουλο και μπεσαμέλ

Kanelonia_kotopoulo_710a2d8d2765ac1a9de952aadce0205cΥλικά

  • 18 κανελόνια
  • 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ανθότυρο κομματιασμένο
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι. Ανακατεύετε 6΄-7΄ για να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία. Ρίχνετε τα τυριά και αλατοπιπερώνετε.
  2. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τα προσθέτετε στο μείγμα με το σπανάκι. Ρίχνετε το κοτόπουλο, ανακατεύετε και αφήνετε στη άκρη να κρυώσει. Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Κατόπιν τα στραγγίζετε προσεκτικά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο και τα γεμίζετε κατευθείαν).
  3. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από σπανάκι και το κοτόπουλο. Σε πυρίμαχο σκεύος  βάζετε σε μία στρώση τα γεμιστά κανελόνια και τα περιχύνετε με την μπεσαμέλ. Εάν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί. Ψήνετε το φαγητό 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button