Ελλάδα

Μάνδρα: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Θρήνος και οδύνη για τους νεκρούς

– Τραγικός ο απολογισμός της θεομηνίας που έπληξε τη δυτική Αττική – Εθνικό πένθος για τους 16 νεκρούς στη Μάνδρα – Από πνιγμό ή τραυματισμό από την πρωτοφανή κακοκαιρία προκλήθηκαν οι 15 θάνατοι – Αναγνωρίστηκε η σορός άνδρα που βρέθηκε στην παραλία της Ελευσίνας – Πρόκειται για οδηγό που παρασύρθηκε από περιοχή της Μάνδρας – 23 οι αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες που παρέσυραν τα πάντα

Ένας νεαρός οδηγός φορτηγού, ένας τεχνικός του ΟΤΕ κι ένας κυνηγός είναι τα πρώτα θύματα της πρωτοφανούς καταστροφής από την κακοκαιρία στη Μάνδρα που ταυτοποιούνται.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός, τραγικός. 15 νεκροί, 23 τραυματίες και έξι αγνοούμενοι.

11 άνδρες και πέντε γυναίκες είναι τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας. Οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 23. Οι εννέα πήραν ήδη εξιτήριο από νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι 12, εκ των οποίων επτά γυναίκες και πέντε άνδρες, παραμένουν στο νοσοκομείου. Όλοι τους, όμως, είναι εκτός κινδύνου. Μόνο μια γυναίκα είναι σοβαρά τραυματισμένη. Από την Τετάρτη έχει διασωληνωθεί και νοσηλεύεται στην Εντατική του Θριασίου.

Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο οδηγός φορτηγού Γιώργος Μακαρούνας, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο φορτηγό του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Τη στιγμή εκείνη, μιλούσε στο τηλέφωνο με τη μητέρα του. «Μάνα φοβάμαι, πνιγόμαστε» ήταν τα τελευταία του λόγια.

Γιώργος Μακαρούνας – Φωτογραφία Facebook

Νεκρός είναι και ο 54χρονος κυνηγός Μπάμπης Δημητρόπουλος. Το μοιραίο πρωινό της Τετάρτης είχε πάει για κυνήγι με τον αδερφό του, Δημήτρη. Τα δυο αδέρφια παρασύρθηκαν από χείμαρρο. Ο 54χρονος έχασε τη ζωή του, ενώ ο αδερφός του θεωρείται ακόμη αγνοούμενος.

Ο Μπάμπης Δημητρόπουλος – Φωτογραφία Facebook

Το τρίτος νεκρός που έχει ταυτοποιηθεί είναι ο 57χρονος, πρώην τεχνικός του ΟΤΕ, Σεραφείμ Γκορτζάς.

Ο Σεραφείμ Γκορτζάς

Ο τέταρτος νεκρός είναι ο Γιώργος Πολυμερόπουλος, πατέρας δυο παιδιών ηλικίας 10 και 16 ετών, απόστρατος αξιωματικός.

Ο Γιώργος Πολυμερόπουλος

Οι σοροί των θυμάτων της θεομηνίας έχουν μεταφερθεί από χθες στο Θριάσιο νοσοκομείο. Οι θανατοί τους προήλθαν είτε από πνιγμό είτε από τραυματισμό εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας. Οι περισσότεροι ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική και δυο θύματα εντοπίστηκαν από το Λιμενικό.

Ο 15ος νεκρός

Ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής. Πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του. Ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τα 13 από τα 15 θύματα της θεομηνίας.

newsit.gr

περισσότερα
Back to top button