Καστοριά

Δήμος Καστοριάς: Οδηγίες για τις στάχτες του τζακιού

Ενόψει της χειμερινής περιόδου, παρακαλούνται οι πολίτες του Δήμου Καστοριάς να μην απορρίπτουν υπολείμματα καύσης από θερμάστρες και τζάκια στους κάδους απορριμμάτων καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ακόμη και στα απορριμματοφόρα οχήματα.

Οι πολίτες  που χρησιμοποιούν καυσόξυλα ή πέλετ παρακαλούνται να μεριμνούν ώστε:

  1. Οι στάχτες να παραμένουν για 4 μέρες σε ανοικτό χώρο στην ύπαιθρο προκειμένου να σβήσουν εντελώς πριν απορριφθούν σε κάδο απορριμμάτων.
  2. Όπου είναι δυνατόν, οι στάχτες θα πρέπει να διαστρώνονται σε κήπους ή αγρούς.
  3. Στην περίπτωση που οι πολίτες πρέπει να απορρίψουν τις στάχτες σε κάδο να επιλέγουν αυτός να είναι μεταλλικός και να τις συσκευάζουν σε καλά κλεισμένη σακούλα.

Η αμέλεια έχει προκαλέσει πυρκαγιά σε κάδους απορριμμάτων. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις ποινικές και αστικές ευθύνες που υπάρχουν για τους υπαίτιους, ο Δήμος μας επιβαρύνεται από σημαντικό κόστος αποκατάστασής τους το οποίο τελικά επιμερίζεται σε όλους μας.

 Επίσης επισημαίνεται ότι, ποτέ δεν αφήνουμε τα σκουπίδια έξω από τους κάδους απορριμμάτων. Τα σκουπίδια απορρίπτονται εντός των κάδων και επιβάλλεται το κλείσιμο των καπακιών.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου για τους  παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα.  Όλοι μας θα πρέπει να φροντίζουμε να μην ρυπαίνουμε και να διατηρούμε τους κοινόχρηστους χώρους καθαρούς.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οτιδήποτε μπορεί να ενέχει επικινδυνότητα για τη δημόσια υγιεινή ή ασφάλεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλέφωνο της Δ/νσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου στο 2467081318.

 

 

περισσότερα
Back to top button