Ελλάδα

Ανοιχτή πίτα με κοτόπουλο και τυριά

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 φύλλο ζύμης σφολιάτας ή ζύμης για τάρτες
  • 250 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 250 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια (ή ότι χρώμα θέλετε)
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα της πιπεριάς και το άλειμμα του σκεύους

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνετε. Το αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια το ξεκοκαλίζετε και το ψιλοκόβετε.
  2. Σοτάρετε την ψιλοκομμένη πιπεριά σε λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.
  3. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα τυριά με το κοτόπουλο, την πιπεριά και το μαϊντανό. Σε ένα καλά βουτυρωμένο σκεύος, στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο, απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας ή της τάρτας, σηκώνοντας τα πλαϊνά να αγκαλιάσουν τα τοιχώματα. Αδειάζετε το μείγμα του κοτόπουλο, το απλώνετε παντού και περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C 40′-50′.

Συμβουλή

Την ώρα που βράζετε το κοτόπουλο μπορείτε να ρίξετε 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και να το αφαιρέσετε μετά. Θα δώσει άρωμα στο κοτόπουλο.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button