Ελλάδα

Ταλιατέλες με μανιτάρια και κρεμμύδια

Υλικά συνταγής

  • ταλιατέλες: 500 γρ.
  • μανιτάρια: 300 γρ. (πορτσίνι ή πλευρότους), κομμένα σε φέτες
  • κρεμμύδια: 2 – 3 χοντροκομμένα
  • βούτυρο: 50 γρ. (προαιρετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ελαιόλαδο)
  • ελαιόλαδο: 2 κουταλίες της σούπας
  • γούστερ σος: 2 κουταλίες της σούπας (προαιρετικά)
  • ντοματοχυμός: 2/3 φλιτζανιού
  • πιπεριές Φλωρίνης: κονσέρβας, 2-3 στραγγισμένες και χοντροκομμένες
  • πεκορίνο: 200 γρ. τριμμένο
  • ζωμό λαχανικών έτοιμο ή σπιτικό : 1 φλιτζάνι
  • αλάτι, πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα βασιλικού: για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδια και τα μανιτάρια για 7′ – 8′.
  2. Σβήνετε με την γούστερ σος (προαιρετικά) και προσθέτετε το ζωμο λαχαικών, τον ντοματοχυμό, τις πιπεριές και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε τη σάλτσα για 15′ – 20′ μέχρι να δέσει καλά.
  3. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με την σάλτσα, προσθέτετε το πεκορίνο, ανακατεύετε καλά και γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως.

Mix & Match

Πρόκειται για πικάντικο πιάτο, με τη λαχταριστή αίσθηση των μανιταριών να πλαισιώνεται από αρκετούς φιλόδοξους συμπρωταγωνιστές. Κρεμμύδια, γούστερ σος, ντοματοχυμός, πεκορίνο και πιπεριές Φλωρίνης χρειάζονται εξίσου ισχυρούς οινικούς συντρόφους. Ο καλύτερος συνδυασμός μάλλον θα ήταν με κάποιο Merlot ή με ένα ώριμο Cabernet.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button