Καστοριά

Σου πήραν το καρβέλι, για να σου δώσουν ένα κουλούρι (του Λεωνίδα Εκιντζόγλου)

Πέρυσι τέτοιον καιρό έλεγαν ότι θα κλείναμε το 17 με ανάπτυξη 3% περίπου. Το ΔΝΤ και η Ευρώπη μας λέει μονότονα πρέπει να είστε κάθε χρονιά πάνω από 3,5% γιατί τόσο χρειάζεστε για να πιάνετε τα τοκοχρεολύσια που πρέπει να πληρώνετε. Εμείς κάθε τρεις μήνες κατεβάζαμε τα προγνωστικά προς τα κάτω καθώς η οικονομία έπεφτε ολοένα και περισσότερο και η φοροδοτική ικανότητα του πλήθους ολοένα και εξαντλείτο.
Και βγαίνει τώρα ο μάγος, ο φακίρης και λέει “Πάμε υπέροχα κι έχουμε ανάπτυξη και όλες οι Κασσάνδρες πέσαν έξω και λόγω υπεραπόδοσης πάρτε και έναν μποναμά”!
Από τον οποίο μποναμά προσέξτε!
Τα μισά είναι λεφτά κατά επίσημη παραδοχή κλεμμένα, τα οποία τα δικαστήρια τους ανάγκασαν να επιστρέψουν.
Ένα άλλο μέρος είναι λεφτά που θα δώσουν στην ΔΕΗ για να καλύψει την χασούρα που αυτοί της επέβαλαν, τα οποία η ΔΕΗ κανονικά δε δικαιούται να εισπράξει γιατί μετράνε σαν κρατική επιδότηση και θα τρέχουμε πάλι στα ευρωπαϊκά δικαστήρια
Και ένα μέρος είναι λεφτά που στραγγίσανε το αίμα του λαού με βαρύτατη φορολόγηση να εισπράξουνε και το επιστρέφουνε σαν χαρτζιλίκι. Σου πήραν το καρβέλι ΟΛΗΣ της χρονιάς για να σου δώσουν ένα κουλούρι τα Χριστούγεννα.
Βρε βρε βρε!

 

 

περισσότερα
Back to top button