Ελλάδα

Σπανακοπιτάκια με τραχανά και ανθότυρο

Υλικά συνταγής

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού τραχανάς γλυκός
  • 350 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε σε σουρωτήρι το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα πασπαλίζετε με αλάτι. Τα στύβετε με τα χέρια για να βγάλουν τα υγρά τους και κατόπιν προσθέτετε το ½ φλιτζάνι λάδι, τον τραχανά, πιπέρι, το τυρί κομματιασμένο και τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Απλώνετε ένα φύλλο πάνω στο τραπέζι και το αλείφετε με λάδι. Κόβετε σε 4 λωρίδες πλάτους 8 εκ. κάθε φύλλο. Βάζετε στην άκρη μία κουταλιά γέμισης και τυλίγετε σε ρολό.
  3. Κατόπιν τοποθετείτε το ρολό σε λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνετε φτιάχνοντας ρολάκια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τα φύλλα. Τα αλείφετε με λάδι και τα πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο σουσάμι. Ψήνετε 35΄- 40΄ στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button