Ελλάδα

Πέθανε ο Κώστας Βεργόπουλος

Πέθανε την Πέμπτη μετά από σύντομη νοσηλεία στο Παρίσι, ο οικονομολόγος και συγγραφέας Κώστας Βεργόπουλος, σε ηλικία 75 ετών.

Γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οικονομικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Ήταν καθηγητής Οικονομολογίας στη Σορβόννη και καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Εργάστηκε επίσης ως διευθυντής του προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Μεσόγειο (UNITAR) και ως μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την απορρύθμιση και την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη.

Την περίοδο 1997-1999 ήταν επικεφαλής του Vision Group του ASEM και εργάστηκε για την τόνωση των δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, ενώ ήταν μέλος του συμβουλίου του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.

Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Μερικά από τα έργα του: «Το Αγροτικό Ζήτημα στην Ελλάδα»(Εξάντας, 1975).”Ο Δύσμορφος Καπιταλισμός” (σε συνεργασία με τον Samir Amin, Παπαζήσης, 1975). “Κράτος και Οικονομική Πολιτική” στον 19ο Αιώνα (Εξάντας,1978). “Εθνισμός και Οικονομική Ανάπτυξη” (Εξάντας, 1979). “Η Ελλάδα σε εξέλιξη” (διεύθυνση, Εξάντας, 1985). “Οι Νέες Τεχνολογίες στην Ευρωπαϊκή Οικονομία Τροφίμων” (Βρυξέλλες, 1986). “Η Απο-ανάπτυξη σήμερα” (Εξάντας, 1987).

Ένα απόσπασμα από συμμετοχή του σε παλαιότερη ραδιοφωνική εκπομπή:

athensvoice.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button