ΑθλητικάΚόσμος

«Τελείωσε» τον Φρέντερικς η ΔΟΕ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε την αναστολή της ιδιότητας του μέλους της, Φράνκι Φρέντερικς, ο οποίος κατηγορείται από τη γαλλική δικαιοσύνη για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από δωροδοκία, μετά από έρευνα για διαφθορά στην ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, καθώς και τον αντίκτυπό της στη φήμη της ΔΟΕ, το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποφάσισε να αφαιρέσει από τον κ. Φρανκι Φρέντερκς όλα τα δικαιώματα, τα προνόμια και τις αρμοδιότητες που απορρέουν από την ιδιότητά του ως μέλους της ΔΟΕ» αναφέρει ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η σημερινή απόφαση της ΔΟΕ έρχεται μετά από αυτή του Μαρτίου, όταν το εκτελεστικό συμβούλιο αποφάσισε την σύσταση της Επιτροπής Δεοντολογίας, ενώ αποδέχθηκε την παραίτηση του Φρέντερικς από την Επιτροπή Αξιολόγησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο 50χρονος Φρέντερικς, παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου στα 200μ και «ασημένιος» Ολυμπιονίκης σε 100μ και 200μ, είναι μέλος της ΔΟΕ από το 2012.

 

 

περισσότερα
Back to top button