ΓούναΚαστοριά

Γιάννης Κορεντσίδης: Μούδιασμα στις πωλήσεις – Προσαρμογές στα προϊόντα της γούνας λόγω της κλιματικής αλλαγής

Εντός της εβδομάδας θα συζητηθούν εκτενώς και θα καθοριστούν συγκεκριμένα, οι προτάσεις και δράσεις, που θα ενεργοποιήσουν το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» με το Ελληνο-κινεζικό Επιμελητήριο, με σκοπό τη βελτίωση και ανάπτυξη των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων, ειδικότερα στον τομέα της γούνας.

Πάντως, ο κ. Κορεντσίδης, υπογραμμίζοντας εκ νέου το μούδιασμα στις πωλήσεις που γίνονται και τονίζοντας ότι οι αγοραστές γουναρικών παραμένουν συγκρατημένοι παγκοσμίως, αγοράζοντας μόνο ό,τι τους λείπει και «τίποτα άλλο», εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεδομένης της κατάστασης στον κλάδο της γούνας παγκοσμίως, δεν βιαζόμαστε να πατήσουμε σε νέες αγορές. Ψηφίζουμε τα στέρεα βήματα και ας είναι και αργά».

Υπενθυμίζοντας ότι η Κίνα παράγει το 95% των γούνινων προϊόντων, τόνισε: «Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να ενισχύσουμε την εξαγωγή πρώτων υλών στην μακρινή Κίνα, αλλά και να προτάξουμε την ειδοποιό διαφορά των Ελλήνων γουναράδων, που έγκεινται στην άριστη ποιότητα και την απαράμιλλη τέχνη».

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι Έλληνες γουναράδες, παρακολουθώντας την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, έχουν ήδη κάνει «προσαρμογές στα προϊόντα τους, προκειμένου να είναι πιο ευκολοφόρετα, αλλά και προσιτά σε επίπεδο τιμών, για τους καταναλωτές».

Έλενα Αλεξιάδου ΑΠΕ

 

περισσότερα
Back to top button