Ελλάδα

Διπλές κάλπες! – Οι επικρατέστερες ημερομηνίες για τις εκλογές

Όλα δείχνουν ότι οι επόμενες εκλογές θα έχουν διπλή κάλπη. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα στηθούν… παράλληλα δυο κάλπες για να ψηφίσουμε.

Το πλέον πιθανό είναι οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης να συνοδεύονται από μια δημοψηφισματική κάλπη, είτε από κάλπες για την ανάδειξη δημοτικών αρχών.

Το ένα σενάριο λέει, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την ερχόμενη Άνοιξη και η κάλπη που θα συνοδεύει εκείνη των βουλευτικών εκλογών θα είναι η κάλπη δημοψηφίσματος για τις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας και άλλα θέματα.

Το δεύτερο σενάριο, θέλει τις κάλπες να στήνονται το Φθινόπωρο του 2018 και είτε θα συνοδεύονται από την κάλπη του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές αλλαγές, είτε από κάλπες για τις δημοτικές εκλογές με νέο νόμο που θα προβλέπει απλή αναλογική για την ανάδειξη δημοτικών αρχόντων.

Το τρίτο σενάριο θέλει εκλογές την Άνοιξη του 2019. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουν πάει όλα καλά στην οικονομία, η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να επιστρέψει σε κοινωνικές παροχές και θα επιχειρήσει να κερδίσει χρόνο για να κλείσει την δημοσκοπική ψαλίδα από τη Νέα Δημοκρατία.

newsit.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button