Καστοριά

Από πού πάνε για τον μεσαίωνα; (του Δημήτρη Ιατρίδη)

Λένε ότι ο ασφαλέστερος τρόπος για την αγιοποίηση κάποιου, είναι η απόλυτη δαιμονοποίησή του!

Διότι ενεργοποιούνται τα προστατευτικά αντανακλαστικά της κοινής γνώμης, που στο τέλος παίρνει πάντα το μέρος του πιο αδύνατου.

Η επιτηδευμένα ανυποψίαστη ερώτηση, που κατέθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ. της 17 Οκτωβρίου, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Νίκος Βασιλειάδης, για την παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου στην Μητρόπολη Καστοριάς, ασφαλώς και δεν είχε στόχο να προϊδεάσει αρνητικά το σώμα γι΄ αυτό.

Ούτε βέβαια να προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, η οποία έδειξε τις διαθέσεις της και στο παρελθόν.

Αντίθετα, αυτή την φορά επιλέχθηκε ένας άλλος τρόπος επηρεασμού της κοινής γνώμης, με διαφορετικό “περιτύλιγμα” στο ίδιο περιεχόμενο, για να γίνει πιο εύπεπτο από τον κόσμο!

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει σιωπηρά αποδεκτή η ερώτηση – πρόταση του κ. Βασιλειάδη από το σύνολο σχεδόν των δημοτικών συμβούλων.
Με εξαίρεση τις χαμηλόφωνες διαμαρτυρίες των δύο συμβούλων, οι οποίες θεωρήθηκαν apriori ως “ακραίες” από αντιπολιτευτική διάθεση. Και τις οποίες ανέλαβαν την επομένη να περιθωριοποιήσουν ακόμα περισσότερο με τον τρόπο που τις προβάλλουν τα γνωστά “fake news” της τοπικής ενημέρωσης!

Το οξύμωρο είναι ότι το θέμα της παραχώρησης δημοτικού οικοπέδου στην είσοδο της πόλης προς την Μητρόπολη Καστοριάς, για την ανέγερση περικαλούς ναού στην μνήμη του πολιούχου Αγίου Μηνά, επικαιροποιήθηκε σε μια περίοδο που η…

Διαβάστε τη συνέχεια στο kastorianiestia.gr

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button