Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πότε επιτέλους θα επαναλειτουργήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς;

Αποδέκτης παραπόνων από βιβλιόφιλους συμπολίτες μας και μαθητές είναι το ΦΟΥΙΤ, με μόνιμη την απορία, αφού η μετακόμιση των βιβλίων ολοκληρώθηκε, γιατί δε λειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς;
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας όλα τα βιβλία μεταφέρθηκαν, και τοποθετήθηκαν στα ράφια, για όσα επιτρέπει ο νέος χώρος. Όμως λείπουν αρκετές ακόμη “λεπτομέρειες” τεχνικής φύσεως, τηλέφωνο, ίντερνετ, πρίζες, θέρμανση κ. ά., για να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα τόσο για όσους καθημερινά την επισκέπτονται για δανεισμό βιβλίων, όσο και για τους μαθητές που θέλουν να ολοκληρώσουν εργασίες, αλλά και τους μελετητές που θέλουν να πάρουν στοιχεία από το σπάνιο υλικό που διαθέτει. Ακόμη πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν και μερικές πινακίδες επί της Μητροπόλεως που θα οδηγούν στον νέο χώρο.
Ευελπιστούμε ότι ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Αγγελής (ο οποίος συν τοις άλλοις είναι και ποιητής) θα δείξει την πρέπουσα ευαισθησία, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθούν οι εναπομείναντες τεχνικές εργασίες και ξεκινήσει η λειτουργία. Ήδη δύο μήνες χωρίς βιβλιοθήκη είναι πολλοί.

 

 

περισσότερα
Back to top button