Ελλάδα

Απόφαση Εισαγγελέα για «ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στην Ελλάδα»

Την ενοχή της πρώην συζύγου του ναυτικού που βρέθηκε δολοφονημένος σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016, πρότεινε ο εισαγγελέας, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα από ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στην ιστορία των ανθρωποκτονιών στην Ελλάδα».

Ο εισαγγελικός λειτουργός εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η πρωην σύζυγος του θυματος βουλγαρικής καταγωγής και η 27χρονη συγκατηγορούμενή της τέλεσαν την πράξη της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση γιατί είχαν σχέδιο και το εκτέλεσαν.

«Από την αρχαία Ελλάδα υπήρχε ένας σεβασμός στο νεκρό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αντί για τάλαντα και τιμές έλαβε έναν καταψύκτη. Η κατηγορούμενη επέλεξε να σκοτώσει τον πατέρα του παιδιού της, τον άνθρωπο με τον οποίο ήταν παντρεμένη με στόχο να δώσει τέλος στην πολυετή αντιδικία που είχαν για την επιμέλεια του παιδιού τους. Το σχέδιό της ήταν να πάρει την περιουσία του».

Κομβικό ρόλο στη δολοφονία απέδωσε στην 27χρονη συγκατηγορουμενη της πρώην συζύγου του θύματος.

«Έπρεπε να βρει τους πρόθυμους, ικανούς και αδίστακτους ανθρώπους που θα έφερναν σε εφαρμογή το σχέδιο της. Βρήκε λοιπόν την άλλη κατηγορούμενη η οποία γνώριζε ανθρώπους χρήσιμους για να εκτελέσουν το σχέδιό της. Έγινε η επαφή με τον άνθρωπο “κλειδί” ο οποίος διαφεύγει. Αυτός γνώριζε και τους άλλους δράστες. Η δεύτερη κατηγορούμενη είχε πλήρη επίγνωση του σχεδίου και κατά τη γνώμη μας ήταν παρούσα και στην ανθρωποκτονία»,  είπε ο εισαγγελέας.

«Του είχαν στήσει παγίδα»

Στην εισήγησή του, εισαγγελικός λειτουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι κατηγορούμενες είχαν στήσει παγίδα στο θύμα.

«Τον κάλεσε να έρθει στο σπίτι ενώ η παγίδα ήταν έτοιμη με το πρόσχημα ότι το παιδί ήταν άρρωστο. Ήταν όλη η συμμορία μέσα στο σπίτι και τον περίμεναν, τον χτύπησαν, τον οδήγησαν στο δωμάτιο και τον στραγγάλισαν» τόνισε ο εισαγγελέας, ο οποίος απευθυνόμενος στους ενόρκους είπε να μη συγκινηθούν απο τα δάκρυά των κατηγορουμένων.

«Απευθύνομαι στους ενόρκους και λέω να μη συγκινηθούν από τα δάκρυα των κατηγορουμένων. Μπορεί να ήταν δάκρυα τύψης και όχι αθωότητας. Σας καλώ να μην πιστέψετε αυτά που σας είπαν. Ήταν εκεί. Συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία. Και όλα έγιναν περίπου όπως ειπώθηκαν στην προανακριτική κατάθεση στην αστυνομία η οποία μετά έγινε προϊόν βίας».

Σε ό,τι αφορά την κακοποίηση του παιδιού που επικαλέστηκε στην απολογία της η πρώην σύζυγος του 63χρονου ναυτικού, ο εισαγγελέας είπε: Ας υποθέσουμε ότι το θύμα κακοποιούσε το παιδί του. Ποιες ήταν οι ενέργειες της; Προσπάθησε λέει να καταγγείλει. Απευθύνεται σε δικαστές εγνωσμένου κύρους που γνωρίζουν τι συμβαίνει  σε τέτοιες περιπτώσεις και ισχυρίζεται ότι κάνεις δεν ενδιαφέρθηκε και όλοι συμμάχησαν εναντίον της.

naftemporiki.gr

περισσότερα
Back to top button