Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

“Κλείδωσε” το ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τη Δυτική Μακεδονία – Δέσμευση Τσίπρα, Σταθάκη και Βερναρδάκη στον Θ. Καρυπίδη που βρέθηκε στο Μαξίμου – 25 εκατ. € το κόστος για τον προϋπολογισμό

Με τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη και του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη πως το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας εντάσσεται οριστικά στον φετινό προϋπολογισμό επιστρέφει από την Αθήνα ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης.

Ο τελευταίος είχε χθες συνάντηση με τους κ.κ. Σταθάκη και Βερναρδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είδε για λίγο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αποσπώντας την κατηγορηματική διαβεβαίωση πως η πρόβλεψη για το μειωμένο τιμολόγιο θα βρίσκεται στις…εκατοντάδες σελίδες του προϋπολογισμού του έτους 2018, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή πιθανότατα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο Kozanimedia ο Θόδωρος Καρυπίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη θετική αυτή εξέλιξη, σημειώνοντας πως, σύμφωνα με τη σχετική, επικαιροποιημένη μελέτη, που έχει εκπονήσει η Περοφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το ετήσιο κόστος του μειωμένου τιμολογίου ανέρχεται σε περίπου 25.000.000 ευρώ, τα οποία, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί στην Κοζάνη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Καρυπίδης, ερωτηθείς σχετικά, υπογράμμισε πως πρότεινε να ενταχθεί στη σχετική ρύθμιση και η περιοχή της Μεγαλόπολης Αρκαδίας, λόγω και των εκεί λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

kozanimedia.gr

 

περισσότερα
Back to top button