Καστοριά

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΟΔΟΣ

105 χρόνια μετά

105 χρόνια, ο ναός του Α. Μηνά δέχθηκε εκατοντάδες κληρικούς, χιλιάδες κόσμου, πολλούς μητροπολίτες, ακόμη περισσότερους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, κυβερνήτες, νομάρχες, βουλευτές: κανείς (μα κανείς) απ’ αυτούς, δεν διανοήθηκε να απαρνηθεί την ομώνυμη εκκλησία, την οποία προσκύνησαν και σεβάστηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Λόγος & Αντίλογος
ΖΗΣΗ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ:
“Απελευθέρωση και Αϊ-Μηνάς”
Γενιές ολόκληρες Καστοριανών μεγάλωσαν, «μπήκε στο DNA τους», με τον Άϊ–Μηνά να τιμάται δίπλα στην ομώνυμη πλατεία και κάτω από το παλαιό Παρθεναγωγείο της πόλης,

Το Σκάκι
Κύριε Αγγελή, μας επιτρέπετε και μία συμβουλή (με το συμπάθειο), όχι μόνο τον Άγιο Μηνά, αλλά και την Κουμπελίδικη! Κι αυτή μικρούλα είναι.

Λόγος & Αντίλογος
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΗΧΙΩΝ:
«Περί Ιστορικού Αρχείου»

Στην συνέχεια του λόγου του αναφέρεται στην πρώτη συλλογή των εικόνων και λοιπών εκκλησιαστικών σκευών προς φύλαξιν και ουχί προς οικειοποίηση, όπως συνέβη δυστυχώς αργότερα (προς γνώσιν της κ. Σκρέκα και του κ. Τσιγαρίδα). 

MARILENA NIK:

Ο σκύλος που έβλεπε τα τραμ να περνούν… 
Οι μελανοχίτωνες του Μουσολίνι κάνουν πορεία και δηλώνουν ότι θα πάρουν την εξουσία…

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Αποσπάσματα από τα αδημοσίευτα ημερολόγια του Ί.Δραγούμη
Le bleuet [Σαπφώ ή …Αγνή ]
Η εκτενής αναφορά του Ί.Δραγούμη στην νεαρή διδασκάλισσα Σαπφώ, και στην περιπέτεια της μεταξύ τους σχέσης που αναπτύχθηκε στο Μοναστήρι μεταξύ του 1902-1903, μας απασχολεί στην δημοσίευση αυτήν.

ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:
Μαύρα Νερά…
Είναι φάρα ιδιότροπη οι χειμερινοί. Έχει ζηλωτές της υγιεινής διαβίωσης που θέλουνε να απωθήσουν όσο γίνεται μακρύτερα το μοιραίο συναπάντημα…

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
28η Οκτωβρίου 2017
41 ξεχωριστοί δημοσιογράφοι πήγαν τότε πολεμικοί απεσταλμένοι των αθηναϊκών και μακεδονικών εφημερίδων στο αλβανικό μέτωπο. 

ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ:
Η προσφορά του Βράχου στον Μακεδονικό Αγώνα [ΙΙ] Στις 6 Ιουνίου 1905 σύμφωνα με το ημερολόγιο του Καπετάν Βάρδα, έγινε η πιο φονική μάχη στο Παλαιοκριμίνη το σώμα του Μάλιου με τον τουρκικό στρατό. 

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς γράφειν τε και λέγειν…

-Είπαν: Ανέστης Αγγελής δήμαρχος Καστοριάς

-2nd Fur Shopping Festival

-Η Ιστορία που χάνεται

…κι άλλα.

ΟΔΟΣ 
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 26.10.2017 | 907

 

 

 

 

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button