ΑθλητικάΚόσμος

Διαστημικός… Αντετοκούνμπο

Ποιος θα σταματήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο; Ο Ελληνας διεθνής για μία ακόμη φορά έδωσε ένα πραγματικό σόου στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ κι απέδειξε γιατί είναι ένας από τους καλύτερους του πρωταθλήματος.

Ο Αντετοκούνμπο σημείωσε 44 πόντους και βοήθησε τα μέγιστα τους Μιλγουόκι να νικήσουν με 113-110 το Πόρτλαντ. Ο ηγέτης των Μπάκς σημείωσε ατομικό ρεκόρ πόντων και πήρε από το χέρι την ομάδα του και της έδωσε τη νίκη. Στην τελευταία περίοδο σημείωσε 17 πόντους. Παράλληλα τα ποσοστά του ήταν εξαιρετικά και είχε 16/19 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 9/13 βολές, μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, είχε 2 κλεψίματα, 1 τάπα και μόλις 2 λάθη σε 39 λεπτά.

Αν η περσινή χρονιά ήταν καλή για τον Giannis η φετινή αναμένεται ονειρική, καθώς σε τρεις αγώνες έχει σημειώσει 115 πόντους!

Από εκεί και πέρα, αίσθηση προκάλεσε η δεύτερη ήττα των Γκόλντεν Στέιτ. Οι πρωταθλητές έχασαν με 111-101 από τους Γκρίζλις στο Μέμφις. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μαρκ Γκασόλ που πέτυχε 34 πόντους και 14 ριμπάουντ. Από την άλλη ο Στεφ Κάρι με 37 και ο Κέβιν Ντουράντ με 29 πόντους ήταν οι πρωταγωνιστές για τους Γουόριορς. Αμφότεροι, όμως, αποβλήθηκαν στο τελευταίο λεπτό. Ο πρώτος επειδή πέταξε τη μασέλα του διαμαρτυρόμενος για φάουλ, ενώ ο Ντουράντ έκανε χειρονομία στον κόσμο.

Το Ορλάντο έσπασε την κατάρα. Μετά από 17 αγώνες που γνώριζαν μόνο ήττες απέναντι στους Καβαλίερς, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη 114-93.

Τέλος, τραυματίας αποχώρησε ο γνώριμος μας με τη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ χτύπησε στο τέλος της δεύτερης περιόδου και αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο. Για την ιστορία οι Λ.Α. Κλίπερς επικράτησαν με 130-88 των Φοίνιξ.

ΑΠΕ

περισσότερα
Back to top button