Ελλάδα

Στην ανερχόμενη γειτονιά του Λευκού Πύργου

Στην σκιά του συμβόλου της πόλης, η γειτονιά του Λευκού Πύργου, χτίζει την δική της ατμόσφαιρα στα μικρά στενά της δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Στέκια καλλιτεχνών, σύγχρονα καφενεία που ξαναζωντανεύουν άλλες εποχές, μικρά εναλλακτικά καφέ αλλά και διαχρονικα σημεία, μεζέδες, street food, κρασί, Τέχνες, θέατρο και στοιχεία που ενώνουν το πάλαι ποτέ της ζωής στην πόλη με το σήμερα της Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος της Μητροπόλεως ή βολτάρωντας στην Τσόπελα που καμιά φορά δεν πιάνει καν το μάτι σου, στην απόληξη της ΕΘνικής Αμύνης, στην Φιλικής Εταιρείας και γύρω από το θέατρο της ΕΜΣ και το παλιό στρατηγείο παράλληλα με την αλμύρα του Θερμαϊκού θα συναντήσεις μερικές από τις πλέον ενδιαφέρουσες όψεις της πόλης. 

Από τον κόσμο που περιμένει να ξεκινήσει η παράσταση και γεμίζει με ένα ποτό στα χέρια τον αύλειο χώρο του Αριστοτέλειου μέχρι τους ηθοποιούς και τους ανθρώπους των γραμμάτων που θα χωθούν στα αγαπημένα τους στέκια, τα μυστικά live του Sofar Sounds Thessaloniki, τους φοιτητές που ανεβοκατεβαίνουν και τους τουρίστες που προσεγγίζουν τον Λευκό Πύργο.

Αξίζει να περπατήσετε την γειτονιά του Λευκού Πύργου και να ανακαλύψετε τα στέκια της, να γίνετε μέρος της ζωής της, εκεί στην γειτονιά που υπάρχει άλλωστε και ένα φως που δεν σβήνει ποτέ απέναντι απ΄τον Λευκό Πύργο. 

H συνέχεια στο parallaximag.gr

περισσότερα
Back to top button